Valid el Karti (©Reuters)
Valid el Karti (©Reuters)

AFRIKA: Vidad bez primljenog gola u Maroku, zahuktava se sezona u Zambiji i Tanzaniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 08:29

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaj očekuje na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Biće ovo prvi meč za oba tima u novoj sezoni elitne lige Tanzanije. Polisi je poslednjih godina bio mnogo uspešniji od Kinondanija. Ima četiri vezane pobede, a poslednje dve utakmice je slavio sa 1:0.

KAGERA SUGAR – JANG AFRIKANS, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Jang Afrikans je vicešampion Tanzanije. Prošle sezone je bio najveći konkurent Simbi, koja je na kraju imala devet bodova više. Biće ovo prvi meč ove sezone za Jang Afrikans, ali i za domaći tim. U protekloj sezoni, vicešampion je osvojio četiri boda protiv Kagere. Pobedio je u gostima sa 1:0, dok je na svom terenu bilo nerešeno – 3:3. Domaćin nije dobio Jang Afirikans na tri prethodne utkmice.

NKANA – HAMBIŠI, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Nkana je pretprošle sezone bila prvak Zambije, ali je u proteklom šampionatu jedva izborila opstanak u najboljem društvu. Novi šampionat je počela solidno, sa dva trijumfa i porazom. Hambiši je bez trijumfa u prva četiri kola, sa tri boda. Ovaj tim je veoma neefikasan, samo je jednom zatresao mrežu rivala za 360 minuta nove sezone.

KAFU SELTIK – ZESKO JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Zesko junajted je šampion Zambije. Ove sezone najbolji tim ove afričke države je odlično startovao, ima dve pobede, bez primljenog pogotka. Kafu Seltik je osvojio četiri boda u prve četiri utakmice. Domaćin je novi član elitne lige, a ovo će biti prvi susret ovih timova u istoriji.

SVELOUZ – KEJPTAUN SITI, 18.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

U Johanesburgu se igra revanš osmine finala Kupa Južne Afrike. U prvom meču u Kejptaunu mreže su mirovale. Oba tima su loša na startu šampionata ove zemlje. Imaju po pet bodova posle pet kola. Problem je realizacija. Svelouz je postigao samo jedan gol za 450 minuta igre, Kejptaun Siti dva. Poslednja dva meča nije bilo golova u duelima ovih timova, a prethodna tri su završena bez pobednika.

FUS RABAT – OLIMPIK SAFI, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Domaćin je loše započeo novi šampionat Maroka. Ima samo dva boda posle tri kola, sa samo dva postignuta gola. Isti učinak ima i Olimpik Safi. Bez trijumfa je posle tri kola, a ima dva vezana remija. Prošle sezne FUS Rabat je dobio oba puta današnjeg rivala. Na svom terenu je bilo 2:1, a u gostima 1:0. Safi nije dobio tim iz Rabata na poslednjih šest mečeva.

VIDAD KAZABLANKA – BEREHID, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Vidad je ubedljivo najbolji tim u Maroku poslednjih godina. Ove sezone tim iz Kazablanke je još jači, napada i titulu u Ligi šampiona, a u domaćim okvirima glavni konkurnet biće mu gradski rival Radža. Vidad je dominantno krenuo u novoj sezoni. Posle tri kola ima maksimalnih devet bodova, a mreža šampiona se nije zatresla. Vidad je postigao pet pogodaka na startu sezone. Prošle sezone je oba puta dobio Berehid, i to bez primljenog pogotka.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeVidad KazablankaVidadJang Afrikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara