Ajmane El Hasounin, fudbaler Vidada (©AFP)
Ajmane El Hasounin, fudbaler Vidada (©AFP)

AFRIKA: Vidad na bod do krune u Maroku, rasplet u Cosafa kupu, aktivni i Kenijci, Kamerunci i Alžirci

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.07.21. | 08:47

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Cosafa kup)

Senegal je u utorak pobedio Zimbabve sa 2:1, a danas već igra novi meč na Cosafa kupu protiv Malavija u južnoafričkom gradu Port Elizabetu. Malavi nema pobedu posle tri kola u Grupi B. Senegal je sakupio šest bodova i ima ulogu favorita. Trijumfom bi overio plasman u polufinale ovog takmičenja.

ULINZI STARS - VAZITO, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Domaćin je bez trijumfa na poslednje tri utakmice u šampionatu Kenije. Vazito je na osmom mestu, a forma tima je odlična. Sakupio je sedam bodova iz tri kola. Na poslednje dve utakmice ovih ekipa nije bilo golova. Na prethodne četiri susreta Ulinzija i Vazita dolazio je tip 0-1.

JUŽNA AFRIKA - ZAMBIJA, 15.00

(Fudbal, Cosafa kup)

Srpski stručnjak Milutin Sredojević je na kormilu Zambije, ali posle uvodna dva poraza na Cosafa kupu zaljulala mu se klupa. Nekadašnji šampion Afrike dobio je Bocvanu u utorak sa 2:1, pa Mičo, kako mu je nadimak u Africi, može malo da odahne. Već danas rival Zambijcima je Južna Afrika, lider Grupe A sa sve tri pobede i gol-razlikom 6:0. U oktobru prošle godine u prijateljskom meču, Zambija je dobila domaćina ovog takmičenja sa 2:1. Zambija mora da pobedi ako želi da ostane u igri za polufinale, dok je Južna Afrika sigurna u polufinalu.

KOTONSPORT - PANTERE SPORTIVO, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Kotonsport je na prvom mestu Grupe B kamerunske elite sa 20 bodova, ali poslednja dva meča je poražen i doveo u pitanje lidersku poziciju. Pantere je u u odličnoj formi, vezao je dva trijumfa. Gosti su pobedili na dve poslednje utakmice Kotonsport i to sa 3:2 i 2:0.

RADŽA KAZABLANKA - MOGREB, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka je osvojila Kup konfederacja, drugorangirano takmičenje na tlu Afrike, pandan Ligi Evrope na Starom kontinetu. U domaćim okvirima velikan je izgubio bitku za titulu sa gradskim rivalom Vidadom, a posle tri meča bez pobede (samo jedan bod) dovedeno je u pitanje drugo mesto koje vodi u CAS Ligu šampiona. FAR Rabat preti, ima samo dva boda manje, pa Radža ima imperativ pobede. U prvom delu šampionata tim iz Kazablanke je dobio u gostima sa 3:2.

KABILI - HUSEIN, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Kabili je u sredini tabele šampionata Alžira, dok se Huseini bori za osptanak. Trenutno je na prvom mestu iznad crte. Forma gostiju je odlična, dobio je poslednje dve utakmice. Kabili je slavio protiv današnjeg rivala sa 2:0 u Kupu Alžira. Poslednje tri utakmice ovih rivala dobio je Kabili i to bez primljenog pogotka.

MULADIJA - VIDAD, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Vidadu treba bod u naredna četiri kola da bi odbranio titulu u šampionatu Maroka. Priliku za krunu ekipa iz Kazablanke ima danas u gostima protiv Muladije koja je na petom mestu. Šampion ima četiri vezane pobede u gostima. U prvom delu prvenstva lider nije uspeo da pobedi Muladiju na svom terenu, bilo je 1:1. Tim iz Oujde je nezgodan rival najboljem timu Maroka. Na prethodna tri odmeravanja snaga ovih eklipa bilo je 1:1.


tagovi

AfrikaVidad KazablankaVidadsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara