Fudbaler Zamaleka Nabil Dunga (©Reuters)
Fudbaler Zamaleka Nabil Dunga (©Reuters)

AFRIKA: Zamalek je svaki put do sada pobedio Fjučur, hoće li i u četvrtfinalu Kupa konfederacije?

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 10:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

RIVERS JUNAJTED – USM ALŽIR, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Izabrane vesti

Ove nedelje su na programu prvi mečevi četvrtfinala Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na kontinentu. Nigerijski Rivers dočekuje jednog od favorita za trofej, USM Alžir. Rivers je bio drugi u C grupi, iako je imao isti broj bodova (12) kao Drims. Presudila mu je lošija gol razlika, inače bi danas igrao protiv Stad Malijena. USM je u A grupi bio prvi u konkurenciji Fjučura, Al Hilala iz Bengazija i Supersporta sa 13 sakupljenih bodova. USM je, računajući i domaća takmičenja, u seriji je od pet uzastopnih pobeda, od toga četiri bez primljenog gola.


ABU SALIM – BERKAN, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Berkan je osvojio Kup konfederacije 2020. i 2022. godine. Ako ima nečega do numerologije, možemo da očekujemo marokanski tim na tronu i 2024. godine. Zasad je na dobrom putu, zauzeo je prvo mesto u grupi sa Stad Malijenom, Sekukuneom i Dijabe Noarom, sa 14 bodova, bez poraza. Protiv Libijaca će imati prednost domaćeg terena u revanšu, a to može da bude krucijalno. Abu Salim je u lošoj formi, vezao je četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima. U prvenstvu Libije je posle 14 kola čak na donjoj polovini tabele (sedmi) sa 20 bodova manje od lidera Al Ahlija iz Tripolija.


FJUČUR – ZAMALEK, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Egipatski derbi u četvrtfinalu. Gradski rivali Zamalek i Fjučur će se sastati drugi put ove sezone, do sada su odigrali samo jedan prvenstveni meč krajem novembra. Zamalek je tada kao gost slavio sa 2:0. Beli vitezovi su ukupno pet puta igrali protiv Fjučura od njegovog nastanka i pobedili su na svih pet susreta! Činjenica, ove sezone Zamalek igra katastrofalno u prvenstvu i tek je 13. na tabeli (ima dva boda manje od takođe lošeg Fjučura). Ipak, klub koji ima 11 kontinentalnih titula (samo jedan Kup konfederacije, iz 2019) nikako ne treba potcenjivati kada dođe do nokaut faze.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara