Reprezentativac Zambije Kings Kangva (©Starsport)
Reprezentativac Zambije Kings Kangva (©Starsport)

AFRIKA: Zambija i Ekvatorijalna Gvineja u identičnoj situaciji u kvalifikacijama za KAN

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za KAN)

Dva kola pre kraja kvalifikacija za Kup afričkih nacija Obala Slonovače se već plasirala na završni turnir. Ove subote mogla bi da joj se priključi i Zambija, pošto joj je za overu jedne od prve dve pozicije u H grupi potreban još samo jedan poen ili da Komorska Ostrva od 16 časova ne savladaju kao gosti Lesoto. U prvom kvalifikacionom duelu, pre nešto više od godinu dana, Obala Slonovače je na svom tlu savladala Zambiju sa 3:1.

EKVATORIJALNA GVINEJA – TUNIS, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za KAN)

U J grupi je potpuno identična situacija kao u H grupi. I ovde je Tunis, baš kao Obala Slonovače, obezbedio prolaz osvajanjem 10. poena, a Ekvatorijalna Gvineja kod kuće danas traži jedan bod kako bi mu se pridružila. Opet, isto kao u slučaju Zambije, Ekvatorijalnoj Gvineji je dovoljno i da Libija ne pobedi na gostovanju Bocvani. Tunis je svakako bez premca u ovoj grupi, još uvek nije primio nijedan gol u kvalifikacijama, a u prvom susretu je pred svojom publikom deklasirao današnjeg rivala sa 4:0.

JUŽNA AFRIKA – MAROKO, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za KAN)

Zbog diskvalifikacije Kenije u K grupi se takmiče samo tri ekipe, a već je poznato da će Maroko i Južna Afrika igrati na završnom turniru. Marokanci su ostvarili obe pobede do sada, Južna Afrika ima četiri poena, a čak i da izgubi večeras Liberija, koja ima samo jedan bod, ne može da je prestigne zbog lošijeg međusobnog odnosa. Zbog svega toga susret u Johanesburgu nema baš nikakav takmičarski značaj. Marokanci u poslednjih 20 godina nijednom nisu izgubili od Južnoafrikanaca, na poslednja dva susreta su ih savladali (2:1 i 1:0), a pre toga su tri puta remizirali.

BENIN – SENEGAL, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za KAN)

Senegal je sa četiri pobede iz isto toliko utakmica rutinski osigurao prvu poziciju u L grupi i sada krajnje rasterećeno igra preostala dva meča. Benin je na deobi druge pozicije sa Mozambikom, imaju po četiri poena, dok je Ruanda poslednja sa dva. Kako god da se završe današnji mečevi pitanje drugog mesta neće biti rešeno pre poslednjeg kola. Beninu će biti neophodno da savlada Mozambik, dok je Ruandi potrebno da se poklopi više rezultata da bi prošla do završnog turnira. Senegal je prošle godine, u 1. kolu kvalifikacija, savladao Benin sa 3:1, het-trikom Sadija Manea. Doduše, napadač Bajerna iz Minhena je dva gola postigao iz penala.


tagovi

Afrikakvalifikacije za kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara