Stadion u Ndoli (©Shutterstock)
Stadion u Ndoli (©Shutterstock)

AFRIKA: Zambija u epicentru, šampion zaribao na startu, lider Grin Bafalos u krizi

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 08:39

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

Zesko je prošle sezone na dominantan način stigao do titule u Zambiji, ali ove sezone gleda u leđa lideru Grin Bafalosu i Nkvazi. Šampion ima čak osam bodova minusa, uz meč manje u odnosu na Bafalos, pa je pobeda imperativ protiv Leopardsa, tima koji je u donjem delu tabele, na 14. mestu. Domaćin je u naletu, ima dve vezane pobede, dok je Zesko tri meča bez trijumfa (poraz i dva remija). Prošle sezone, domaći timovi su pobeđivali u međusobnim susretima. Prajson je dobio sa 3:0, a Zesko sa 1:0.

KAFU SELTIK – GRIN BAFALOS, 12.00

(Fudbal, Zambija 1)

Kafu Seltik je u lošoj formi, četiri meča je bez pobede (tri remija i poraz), dok je Grin Bafalos lider, jedini je tim bez poraza u elitnoj ligi Zambije. Ipak, trenutno najbolji tim u Zambiji daje znake krize, bez trijumfa je tri meča.

GRIN IGLS – KANSANŠI, 14.00

(Fudbal, Zambija 1)

Domaćin je u dobroj formi, ima sedam bodova u prethodna tri kola (sedam bodova), dok je Kanšani takođe u naletu, sa dve pobede u poslednja tri kola. Grin Igls zaostaje bod za današnjim rivalom. U prethodnom duelu ovih timova, nije bilo golova, a pre toga su Orlovi pobedili današnjeg rivala sa 2:0.

LUSAKA DAJNAMOS – RED EROUZ, 14.00

(Fudbal, Zambija 1)

Lusaka je na 16. mestu u šampionatu Zambije, koje vodi u niži rang. Tim je rekorder po broju remija, čak sedam u prvih 10 kola, sa samo jednim trijumfom. Red Erouz je u seriji od četiri nerešena ishoda, a beži samo bod današnjem rivalu. Na poslednje dve utakmice ovih timova domaćini su slavili, a na oba meča je dolazila kombinacija GG3+.

NKVAZI – ZANAKO, 14.00

(Fudbal, Zambija 1)

Zanako je prošle sezone bio vicešampion Zambije, ali je loše krenuo u novom šampionatu, tek je na 12. mestu sa samo dva trijumfa u devet mečeva, uz čak pet remija. Nkvazi je prijatno iznenadio, trenutno je drugi sa tri boda manje od lider Grin Bafalosa. Domaćin može da se pohvali da je primio najmanji broj golova u ligi, samo četiri, uz 10 postignutih pogodaka (jedan po meču). Poslednja tri meča ovih rivala završeni su sa dva ili manje golova.


tagovi

ZambijaZambija 1Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara