Afrikanci ostaju u Partizanu: Sadik na tri godine, Sumi novi ugovor

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.12.19. | 17:25

Savo Milošević obelodanio dobre vesti za navijače crno-belih

Afrički ples na crno-beloj strani Topčiderskog brda se nastavalja. Umar Sadik i Sejduba Suma ostaju u Partizanu. I ne samo da ostaju, nego će potpisati ugovore, koji će ih trajni vezati za Humsku 1.

Ideju prisutnu još od letos, kad je tokom priprema u Sloveniji postalo jasno da će njih dvojica predstavljati udarnu iglui osvajača Kupa Srbije, pred realizaciju je doveo Savo Milošević, obradovavši Grobare informacijom da su i pozajmljeni napadač Rome i Gvinejac blizu nastavka saradnje sa Parnim valjkom.
"Sadik ostaje u Partizanu i od juna. Suma ostaje u Partizanu i do juna i od juna", u dve rečenice sublimirao je šef stručnog štaba crno-belih status dvojice igrača koji su pokrenuli igru njegovog tima poslednjih nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Štaviše, da nisu u pitanju samo želje, već da se vuku konktretni potezi postalo je jasno posle obrazloženja budućnosti Umara Sadika, kog je Roma poslala na pozajmicu u Beograd do kraja sezone.
"Što se tiče Sadika, nema potrebe da se bilo šta radi. U našim rukama je opcija (da potpiše, op. au) na tri godine posle juna i mi ćemo je iskoristiti. Ne zavisi od Rome, nego od nas“.

Za razliku od Sadika, Sejdubi Sumi ugovor ističe na leto, postojao je rizik da ga Partizan izgubi već tokom zime ili da nekadašnji prvotimac Slovana dogovori saradnju sa drugim klubom, međutim, i on je raspoložen da ostane u Srbiji.
"Kad je u pitanju Suma, razgovarali smo, zatim sam pričao i sa ljudima iz kluba, saglasili smo se oko svega, u narednim danima će će to učiniti i direktor i predsednik, a sam Sejduba je lično rekao da nema ništa protiv da ostane. Verujem da nećemo imati problema oko novog ugovora", dopunio je Savo Milošević.

Da ne promakne: Umar Sadik je za samo nekoliko meseci oduševio sve u Partizanu, jer je već postigao 13 i namestio deset golova, dok je Sejduba Suma na učinku od osam pogodaka i devet gol-dodavanja. Čak je počeo da trese mreže i Takuma Asano (tri gola na poslednja tri meča), pa valja verovati Miloševićevog instinktu da će i Japanac da se isplati.
"Rekao sam vam unapred. Iako ne volim priču „jel’ sam vam rekao?“, moj posao je da vidim pre. Sećate se da je slična priča bila sa Sadikom na početku, pa sam rekao da će krenuti. Mi smo po nekim statističkim podacima među TOP 10 ekipa u Evropi kad je broj postignutih golova u pitanju. Ono što bih izdvojio je broj igrača koji ih daje. Jedno je kad imate sedam, osam fudbalera koji su dali po gol ili dva, ali mi imamo sedam ili osam koji su postigli pet i više golova. To je snaga ove ekipe. Ove sezone ćemo biti u situaciji da ne zavisimo od jednog golgetera, taman da i Sadik da 25 golova, što mislim da može. Nećemo, jer će broj pogodaka biti raspoređen na šest, sedam igrača".

Konkretno, Sadik je dao 13, Suma osam, Natho šest, mali Filip Stevanović pet, Lazar Marković tri za samo sdam utakmica...
"Sve su to igrači koji imaju kvalitet i kapacitet da daju deset ili više po sezoni. Asano, takođe. Daj Bože da svi ispune kvotu. Nije realno očekivati da nam sedmorica daju po 15 golova za jednu takmičarsku godinu. Ne brinem, čak i ako neki od njih u određenoj meri podbace".

Ono što Sava Miloševića raduje više nego kad se mreže tresu jeste timski rad.
"Pričam Sadiku i našim špicevima da neće na svim utakmicama postići golove, ali je bitno da na tim susretima urade nešto drugo za ekipu. Kad uspemo u tome, onda to ko će dati gol nije bitno. Velika je prednost što imamo više igrača. A najteže je u fudbalu dati gol. Kad imate veliki broj sposobih da reše uvek će se neko naći", pojasnio je trener Partizana, nekada ubojiti centarfor.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara