Mlada reprezentacija Srbije (© FSS)
Mlada reprezentacija Srbije (© FSS)

Agonija zvana Orlići: Još jedna užasna partija, Gordić sprečio debakl (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.11.21. | 19:01

Ukrajinci slavili 2:1 a mogli su makar sa tri razlike

Zašto ne reći: Ovo trenutno je jedna od najgorih mladih reprezentacija u istoriji našeg fudbala. A krupnim korakom gazi ka statusu najgore. Imena nisu važna, rezultati kažu da je ova selekcija Orlića odigrala verovatno najslabije kvalifikacije za evropsko prvenstvo u svih 14 kvalifikacionih ciklusa od raspada SFRJ.

Posle blamaže protiv Farskih Ostrva i remija bez golova, Orlići su danas poraženi na gostovanju Ukrajini (1:2) i suštinski su izgubili svaku šansu da se nadaju i baražu. Trijumf domaćina je mogao da bude i mnogo ubedjjiviji da na golu Orlića nije stajao fenomenalni Miloš Gordić koji je odbranio gomilu šansi. Sa druge strane, ekipa Aleksandra Rogića nije praktično stvorila Ukrajincima nijednu ozbiljnu šansu za 90 minuta.

Izabrane vesti

Srbija na četiri od šest utakmica kvalifikacija nije postigla gol, ima samo jednu pobedu i pet bodova. Francuska i Ukrajina su daleko odmakli sa po 13 bodova i međusobno će odlučivati o tome ko će direktno na EP, a ko u baraž. Ispred Srbije su Makedonija i Farska Ostrva sa po šest bodova... Do kraja su ostala još četiri kola, Srbija dočekuje Makedoniju i Jermeniju, a gostuje Francuskoj i Farskim Ostrvima.

Iako teorija postoji, poražavajuća realnost je da u ta četiri meča ne treba gajiti iluzije i da ova generacija treba makar da se posveti cilju postizanja makar još nekog gola ili osvajanja još nekog boda kako ne bi završila i kao statistički najgora u istoriji našeg fudbala. Samo dva puta u istoriji je naša mlada reprezentacija završavala kvalifikacije sa više od dva poraza u grupi. Prošli ciklus kod selektora Neška Milovanovića i Ilije Stolice i u kvalifikacijama za EP 2011. kod Ratomira Dujkovića i Tomislava Sivića. Međutim, ova selekcija sa kojom je krenuo Zvonko Živković, a nastavio Aleksandar Rogić preti da obori sve negativne rekorde.

-----------------------------------

UKRAJINA M21 – SRBIJA M21 2:1 (1:0)

/Kriskiv 9, Sudakov 81 – Mitrović 78/

Stadion: Arena Lavov, Lavov; Sudija: Adam Farkaš (Mađarska)

UKRAJINA (4-3-3): Trubin – Sič, Sirota, Batagov, Vivčarenko – Kriskiv (od 71. Želizko), Bondarenko (od 87. Alefirenko), Mihajlenko – Sudakov (od 83. Očeretko), Vjunik (od 82. Kuharevič), Mudrik.

SRBIJA (4-3-3): Gordić – Eraković, Marković, Čestić, Šehović – Milosavljević (od 46. Lukić), Topić (od 83. Milovanović), Stanić (od 67. Đerlek) – Pantović (od 46. Stuparević), Tedić, Stevanović (od 67. Mitrović).

-----------------------------------

Poražavajuće je danas bilo gledati Orliće u Urajini. Teško je i izbrojati koliko puta su Ukrajinci izlazili pred gol Srbije i koliko puta je Miloš Gordić sjajnim intervencijama spasavao gol Srbije. Mladi golman Crvene zvezde je bio ostavljen na vetrometini da igra sam protiv svih. Odbranio je čak i penal, skinuo gomilu zicera ali i sa takvom partijom je bilo nemoguće izbeći poraz.

Zapanjujuće je koliko su Ukrajinci bili brži i koliko lako su ulazili sa loptom u kazneni protosr Orlića i šutirali ka Gordićevom golu. Kao u video igricama kada iskusan „gejmer“ igra protiv početnika pa može da stvori šansu kad poželi...

Defanzivna linija Eraković – Čestić – Marković – Šehović je pucala kao da je od stakla. Ukrajinci su ih pretrčavali kada bi poželeli a prednjačio je sjajni Mihajlo Mudrik iz Šahtjora. Za kratere u poslednjoj liniji Orlića nije isključivo kriva statična odbrana, već i spor i pasivni vezni red sa Stanićem, Topićem i Milosavljevićem koji je olako gubio duele i ostavljao ogroman prostor Ukrajincima. Ofanzivna linija sa Stevanovićem, Tedićem i Pantovićem je bila van svih tokova igre... U oba smera.

Ukrajinci su poveli u devetom minutu kada je Mudrik neverovatno lako pretrčao Čestića, ostavio ga nekoliko metara i kao na tacni poslužio Kriskiva koji je sa penala iskoristio zicer. Do poluvremena su domaći mogli da imaju makar 3:0 da se nisu ispromašivali i da Gordić nije pravio čuda na golu. U nadoknadi poluvremena je odbranio i penal Bondarenku kojem je prethodila očajna reakcija Markovića i naivnog faula Šehovića.

Nastavili su domaći da napadaju i promašuju i u drugom poluvremenu, a Srbija je prvi šut u okvir gol imala posle sat vremena... I ubrzo pravo niotkuda došla do izjednačenja. Tedić se lepo okrenuo oko čuvara i asistirao za Stefana Mitrovića koji je pogodio sa peterca.

Ali Ukrajinci su vrlo brzo vratili stvari na svoje mesto. Očajno je kod desne aut linije odigrao Topić i opet su nam se Ukrajinci ušetali pred gol gde je Sudakov našao rešenje i za šifru zvanu Gordić.

Kako su igrali, Orlići su još i dobro prošli...



tagovi

mlada reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara