Serhio Aguero i Leo Mesi (AFP)
Serhio Aguero i Leo Mesi (AFP)

Aguero bacio bombu: Šanse za Mesijev povratak su 50/50

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 09:52

Najbolji prijatelj argentinskog asa podgrejao vatru o vraćanju na Kamp Nou

Otkako je na ne baš lep način otišao iz Barselone, traju spekulacije o povratku Lea Mesija na Kamp Nou.

Argentinac polako privodi kraju drugu godinu ugovora u Pari Sen Žermena i male su šanse da će ga produžiti. Bogate ponude iz Saudijske Arabije i MLS lige su odavno na stolu ali njegovog odgovora nema. Kao da se čeka da Barselona povuče prvi potez i da Mesi otvori vrata povratka u Kataloniju.

Izabrane vesti

Bolan rastanak sa Barselonom je i dalje svež ali rane polako zarastaju. Iako najbolji igrač u istoriji kluba i simbol najuspešnije Barselonine ere, Mesi je otišao iz kluba sa etiketom pohlepne zvezde koja je želela da se pita za sve u klubu i čija faraonska primanja su umalo koštala Barselonu potpunog finansijskog sloma.

Makar je takva bila namera prethodnog rukovodstva predvođenog Đozepom Bartomeuom koje je želelo da svoju nesposobnost i neuspehe sakrije iza propagande protiv Mesija. Argentinac je uvređen otišao iz kluba, a prijateljski se nije rastao ni sa Bartomeuovim naslednikom Đoanom Laportom sa kojim je nekada imao prisan odnos.

Iako bi Laporta i Barselona želeli da vide Mesija opet u Kataloniji, moraće mnogo toga da promene i učine. Mesi nedavno na FIFA svečanosti nije želeo ni da se fotografiše sa Laportom, ali šanse za pomirenje postoje.

To je potvrdio i Mesijev najbolji prijatelj i kum Serhio Aguero.

“Verujem da Leo Mesi želi da se penzioniše u Barseloni jer je ona njegova kuća i treba da završi karijeru tamo. Mislim da bi Laporta trebalo da pokuša da ga vrati. Ako Laporta napravi prvi korak, Mesijev povratak će biti bliži. Trenutno su šanse za to 50/50”, rekao je Aguero.

Barselona je i dalje u teškoj finansijskoj situaciji i pitanje je kako bi mogla da priušti neki veliki Mesijev ugovor. Ali mnogo veće pitanje je na koji način bi se javno izvinila i ispravila nepravdu učinjenu pre dve godine. Mesi čeka tako nešto da bi uopšte mogli da pričaju o saradnji.

Prvi koraci su napravljeni nedavno kada se Laporta sastao sa Mesijevim ocem Horheom što je kakav-takav početak. Mnogo teži zadatak za Laportu će biti razgovor oči u oči sa Leom. Mnogo toga duguje za objasniti...


tagovi

Serhio AgueroLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara