Printscreen
Printscreen

Ah, ti Argentinci... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 19:26

FIFA je i ove godine objavila kandidate za najboljeg navijača godine, ali se čini da već imamo favorita...

U moru FIFA nominacija, ove godine je, čini se, posebnu pažnju fudbalskih fanatika skrenula ona za najboljeg navijača na svetu. Prošle godine pobedu su odneli Argentinci proslavljajući osvajanje Mundijala, a trofej bi i ovog puta mogao da ode u zemlju svetskih prvaka, pošto je utisak da je najveći favorit upravo - Argentinac.

Reč je o strastvenom navijaču Kolona Tomasu Injigezu, koji je "kandidaturu" za pomenutu nagradu istakao još u maju ove godine, na utakmici njegovog tima protiv Barakas Sentrala. Tomasa je, naime, u poluvremenu pomenutog meča uhvatila kamera kako na tribini, među ostalim navijačima kluba iz Santa Frea, u naručju drži dete i hrani ga iz flašice.

Izabrane vesti

"Navijač Kolona viđen je na TV-u kako drži sina u naručju i hrani ga njegovom flašicom tokom meča argentinskog prvenstva protiv Barakas Sentrala, demonstrirajući volju da od ranog detinjstva rasplamsa strast prema klubu u svom detetu", navodi se na sajtu FIFA.

Iako je utakmica odigrana još pre nepuna četiri meseca, Injigez je na društvenim mrežama postao viralan tek posle nominacija, pa je utisak da je i najveći favorit za osvajanje nagrade. Pored njega, kandidati su još i Fran Hurndal i Migel Anhel.

Hurndalova je tokom 32 dana sa loptom u nogama prolazila po 32 km dnevno u proseku od Gold Kousta do Sidneja, želeći da na taj način inspiriše devojke da se usude da sanjaju i pokušaju da ostvare svoj potencijal, a tokom svog gotovo 1.000 kilometara dugog putovanja ona je prikupila novac za humanitarnu organizaciju Women Sport Australia.

Anhel, nažalost, više nije među nama. Kolumbijac, koji je bio verni navijač Miljonariosa, ostvario je poslednju želju pre nego što je eutanaziran zbog bolesti. Pre smrti, a pred utakmicu sa Alijanca Petrolerom, ovaj mladić upoznao je igrače prvog tima i prisustvovao pobedi od 3:1, koju je ekipa posvetila njemu.




tagovi

FIFA The BestKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara