Kristijan Noboa
Kristijan Noboa

Ahmat ne ukoči Soči: Osovina Noboa – Dugandžić poslala poruku Partizanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.08.21. | 21:03

Pobeda usred Groznog – 2:1

Nije Soči igrom napunio oči, ali Ahmat nije uspeo da ga ukoči. I to na svom terenu.

Naredni rival Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Konferencije, Soči, odigrao je dobru utakmicu u gostima protiv Ahmata i autoritativno je došao do prve pobede u novoj sezoni ruske Premijer lige. Onog momenta kada je poveo, tim Vladimira Fedotova je potpuno „zaključao“ domaćina, a novim golom pola sata pre kraja je udario pečat na trijumf u Groznom – 2:1.

Izabrane vesti

Ono na šta Partizan mora da bude spreman u četvrtak je – borba. Jer, Soči je tvrda, čvrsta ekipa, koja ne jurca u napad po svaku cenu, ali ni ne ostavlja protivnicima prostora da mogu da se razmahnu. Ništa ovaj tim ne daje gratis, sve mora da se zasluži, a Ahmatu je malo šta polazilo na nogom.

Međutim, daleko od toga da su momci u belim dresovima ostavili utisak mašine koja melje bez milosti, protiv koje ne može da se igra. Na ovoj utakmici najveći problem za Ahmat je bio manjak kvaliteta u njegovom sastavu. Gotovo sve, do poslednjih deset minuta, što su domaći uspevali da urade bilo je po desnoj strani, odakle su igrači Ahmata redovno ulazili u sredinu i probali sa kapice šesnaesterca da šutiraju ili da stvore šansu, međutim, sve je to bilo bezopasno ili nedovoljno opasno po Zabolotnog, golmana Sočija.

Drugo lice Zabolotni i njegov tim su pokazali od 86. minuta, kada je Ahmat uspeo da smanji zaostatak, upravo zahvaljujući lošoj reakciji čuvara mreže gostiju. Do kraja je viđena opsada šesnaesterca Sočija, bilo je malo i drame, međutim, sastav iz Groznog nije uspeo da dođe do izjednačenja.

Utisak je da direktnom igrom, koju Partizan forsira, uz brzonoge napadače i lucidnog Natha u sredini, može i te kako da naudi Sočiju. Samo da ne igra rezervisano i uz dosta grešaka kao u Dunajskoj Stredi.

Tim protiv kojeg će igrati Partizan je poveo autogolom. Utkin je nespretno reagovao kod slobodnog udarca i glavom je nehotično skrenuo fudbal u svoju mrežu. Nakon toga nije bilo mnogo prilika ni poluprilika, sve se vrtelo oko sredine terena, a Soči je, igrajući sa Dogandžićem u špicu i dvojicom polušpiceva, čekao priliku da iz kontre ili rano ukradene lopte da u dva-tri poteza dođe do gola.

To se i dogodilo pola sata pre kraja, kada su možda i dvojica najboljih igrača ovog kluba izveli matni napad: vezista Noboa je gurnuo loptu u prostor ka golu, a Dugandžić je povukao, izdržao duel, obišao golmana i pogodio. Vrlo zavidnu tehniku ima hrvatski napadač za svoje gabarite i neće mu smeti štoperi Partizana ostaviti ni pola metra prostora, a nikako mu ne smeju dozvoliti da se licem okrene ka golu i krene napred.

SOČI (3-4-2-1): Zabolotni – Prohin, Rodrigo, Barać – Margasov, Noboa (od 90. Angban), Calagov, Terehov – Burmistrov (od 70. Popov), Vorobjev (od 46. Zaika) – Dugandžić.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 2. KOLO

Petak

Arsenal Tula - Rubin 0:3 (0:3)

/Hvang In-Beom 12, Despotović 37p, Kvaračkelija 40/

Krila Sovjetov - Spartak Moskva 0:1 (0:1)

/Sobolev 68p/

Subota

Ufa - Dinamo Moskva 2:3 (0:2)

/Agalarob 81, 86 - Fomin 33pen, 40pen, Šimanski 89/

CSKA Moskva - Lokomotiva Moskva 1:2 (1:1)

/Bistrović 18 - Smolov 22, Žemaletdinov 60/

Nedelja

Ural - Nižnji Novgorod 1:1 (1:0)

/Panjukov 32 - Sulejmanov 55/

Krasnodar - Himki 0:1 (0:0)

/Kuharčuk 63/

Rostov - Zenit 2:4 (1:2)

/Komličenko 45+1pen, Osipenko 84 - Jerohin 29, 90+5, Azmun 35, Vendel 74/

Ponedeljak

Ahmat Grozni – Soči 1:2 (0:1)

/Janku 86 – Utkin ag 26, Dugandžić 59/

 


tagovi

SočiRusijaAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara