Derbi AIK - Geteborg (©Shutterstock)
Derbi AIK - Geteborg (©Shutterstock)

AIK koristi remi Jurgordena i Malmea, trijumf u derbiju vodi ga do prvog mesta

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 12:23

Geteborg na strani igra i protiv tradicije. Poslednjih pet međusobnih duela pripali su domaćinu

Sjatila su se neka velika ime u Alsvenskan, neka i dalje vuku svoje timove, neka su poput Mareka Hamšika ubrzo digla sidra. Slovaku je Geteborg, koji je najavljivao pohod na tron, bio samo usputna stanica. Da po švedskog velikana neće krenuti situacija da se odvija u željenom smeru lako je bilo uočljivo još na početku sezone. Danas, duel sa AIK-om dočekuje kao član donjeg doma, daleko od mesta koja vode u Evropu.

Geteborg pri dnu, a AIK, možda, koliko danas novi lider Alsvenskana. Pravi je krkljanac na vrhu tabele. Razlike su minimalne, pa tako tri boda dele četiri ekipe. Među njima je AIK iz Solne, koji drži drugu poziciju. Ispred je samo Jurgorden.

Izabrane vesti

U sklopu 19. kola igran je derbi Jurgorden – Malme. Završen je remijem (1:1). I takav ishod širom je otvorio vrata AIK-u do prvog mesta. Evidentno je da se Malme ispraznio na putu do grupne faze Lige šampiona, da su se Veljko Birmančević i Antonio Mirko Čolak ispucali, kao i da je AIK tim u najboljoj formi.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Nema AIK neku veliku zvezdu. Sebastijan Larson i Karl Mikael Lustig najpoznatija su imena. Obojica veterani, kao i Markus Berg u suparničkom taboru. Vratio se Markus Berg u klub u kojem je ponikao i u tekućoj sezoni postigao je pet golova. Vremešni napadač predstavljaće najveću opasnost po gol AIK-a. Takođe, opremu Geteborga zadužio je Oskar Vent.

AIK u svom sastavu ima dvojicu igrača sa srpskim pasošem. Golman Budimir Janošević standardan je među stativama, a Bojan Radulović je na 18 mečeva postigao tri gola.

Derbi između Geteborga i AIK-a postao je derbi koji dobija domaćin. Na prethodnih pet utakmica slavio je isključivo tim na čijem stadionu se igra meč. Tri puta Geteborg i dva puta AIK. Zanimljivost je da gost nije postigao nijedan gol.

ALSVENSKAN - 19. KOLO

Ponedeljak

19.00: (1,83) AIK (3,45) Geteborg (4,60)

19.00: (1,70) Hamarbi (3,70) Varberg (5,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

aik stokholmFK GeteborgŠvedskaŠvedska 1Oskar VentMarkus BergSebastijan LarsonMikael Lustig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara