(©AFP)
(©AFP)

Ajaks odložio neizbežno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 20:48

Završiće titula u Amsterdamu, ali je šampionska zvonjava prolongirana

Ne može se niko Ajaksu isprečiti na putu do trona, može ga samo usporiti da se na isti popne. Planirali su Kopljanici da u nedelju protiv AZ Alkmara i matematički osvoje titulu, ali planovi su im pali u vodu. Moraće malo da se strpe. Vraća se Utreht sa Johan Krojf arene uzdignuta čela, osvojio je bod i ima razloga za slavlje – 1:1

Tamo gde se nije nadao Ajaks je poklekao, a Utreht stigao do bitnog boda za izlazak na evropsku scenu. U novoj godini je do gostovanja Utrehta samo PSV uspeo da se vrati neporažen iz Ajaksovog doma kada je reč o Erediviziji.

Izabrane vesti

Propisno se ispromašivao Ajaks. Nedostajalo je koncentracije i mirnoće Dušanu Tadiću i saigračima u završnici akcija, a da nije bilo hirurški preciznog dodavanja Srbina, gosti bi se, možda, kući vratili i sa celim plenom.

Početak meča nagoveštavao je goleadu kakvu znaju Ajaks i Utreht da prirede, naročito na Johan Krojf areni, ali do nje nije došlo. Rešen je bio Utreht da prolongira Ajaksovu šampionsku proslavu, silovito su krenuli gosti i to im se isplatilo.

Girano Kerk je oboren u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je posle gledanja snimka pokazao na belu tačku. Namestio je loptu Simon Gustafson, koji se nedavno vratio posle višemesečnog odsustva, i rutinski je realizovao najstrožu kaznu. Lopta u jednu, Stekelenburg u drugu stranu.

Kako se rezultat do odlaska na odmor nije promenio, to nije jasno ni jednom, ni drugom timu. Sevale su šanse na obe strane, fijukala je lopta pored konstrukcije gola… Briljirali su i golmani, naročito Utrehtov čuvar mreže.

Nije pomišljao gost da se povuče, što nije česta slika na Johan Krojf areni. Došao je Utreht da se nadigrava, napadao je u talasima. Spušten gard oba tima bio je garant da će se mreža u nekom trenutku zatresti. I jeste.

Tek što je ušao u igru Devi Klasen, ćušnuo je loptu preko gol-linije. Ali je sudija posle konsultacije VAR-a pokazao da gol ne važi. Najblaže rečeno sporna situacija, jedna od onih čestih na Ostrvu kada se povlače linije, gledaju milimetri…

Kako je vreme odmicalo, Ajaks je postajao sve opasniji. Tresao se okvir gola posle šuta Edsona Alvareza. Bila je to uvertira u pogodak Meksikanca. Da bi Kopljanici zatresli mrežu rivala, Dušan Tadić mora da umeša svoje prste. Uputio je srpski kreativni vezista perfektan centaršut, a Edson Alvarez nije imao težak posao.


EREDIVIZIJA – ODLOŽENI MEČ 21. KOLA

Četvrtak

Ajaks - Utreht 1:1 (0:1)

/Alvarez 70 - Gustafson 13pen/



tagovi

AjaksUtrehtEredivizijaHolandijaHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara