Ajaks opet izlazi kao pobednik: Juventus ubacuje Kena u De Lihtov transfer

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.19. | 11:49

U Torinu očekuju da će se Holanđanin pojaviti na medicinskim pregledima u sredu

Nije tajna da je Ajaks jedna od idealnih sredina za razvoj mladih fudbalera i da uprava Kopljanika radi veliki posao kako bi nadomestila odlaske najvećih bisera u najbogatije evropske klubove stalnim prilivom novih talenata spremnih dalju obradu i kasniju preprodaju. Posle sezone iz snova koja je delimično ukaljana eliminacijom u polufinalu Lige šampiona mnogi klubovi su se okomili na Ajaks u nameri da pokupuju ono što najviše vredi. Matijs de Liht je među najtraženijima i to je svima jasno.

TRANSFERI UŽIVO - subota, 6. jul

Izabrane vesti

Isto tako poznato je i da je Juventus izvesni pobednik maratonske trke za potpis Ajaksovog kapitena u konkurenciji Pari Sen Žermena i Barselone, iako prva zvanična ponuda nije bila na očekivanom nivou. Tih 55.000.000 evra za obeštećenje i 10.000.000 evra za bonuse nije previše zadovoljila rukovodioce Ajaksa, ali će ih sledeća verovatno obradovati. Torinski Tutosport saznaje da će Juventus u celu operaciju ubaciti i ugovor Mojzea Kena! Potpuno iznenađenje za sve u Italiji, ali možda ne i nešto što se nije očekivalo posle odluke Maurisija Sarija da se ne odriče Paula Dibale iz koga želi da izvuče maksimum. Konkurencija u napadu je zatrpana i Ken ne bi imao potrebnu minutažu za dalji razvoj, što bi mu Ajaks svakako obezbedio. Ne treba zaboraviti da Kopljanici Kena prate godinama i da je bilo nekoliko sporadičnih razgovora oko potencijalnog transfera italijanskog tinejdžera.

U Torinu očekuju da će Ken upravo biti ključ za otključavanje Ajaksove kapije, što bi trebalo da ubrza transfer. Jer Juventus želi da se De Liht pojavi na medicinskim pregledima već u sredu kako bi započeo pripreme već od prvog dana.

Najvažnija osoba u ovom transferu biće Mino Rajola. Kontroverzni agent zastupa i Kena i De Lihta, pa je izvesno da će Ajaks i Juventus obaviti niz ozbiljnih razgovora za ovaj posao. Nije isključeno čak ni da Kenov transfer bude i potpuno odvojen od De Lihta, što bi značilo da Bjankoneri ispune Ajaksove finansijske zahteve. Jedini uslov koji bi Bjankoneri imali jeste da za Kena imaju klauzulu prava preče kupovine, što bi značilo da italijanski šampion može da izjednači bilo koju ponudu koja bi došla sa strane i vratila Italijana nazad.

Sve će biti razjašnjeno u narednih tri do pet dana...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara