Titon Pžemislav (©Reuters)
Titon Pžemislav (©Reuters)

Ajaks po hitnom postupku doveo golmana do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 23:54

Povrede primorale Kopljanike da reaguju

U odsustvu suspendovanog Andrea Onane, u Ajaksu su se opredelili za iskusne čuvare mreže. Poverenje je ukazano 39-godišnjem Martinu Stekelenburgu i godinu dana mlađem Remku Pasveru, ali su trenutno obojica povređeni. Kao i 21-godišnji Džej Gorter.

Iznenada su se Kopljanici iz Amsterdama našli u poziciji da među stative moraju da pošalju Onanu, kom je u međuvremenu istekla kazna zbog korišćenja nedozvoljene supstance, ali je Kamerunac najavio da će po isteku uogovra predstojećeg leta napustiti klub (najverovatnije će u Inter), pa je njegova motivacija, posebno u trenucima kada nema konkurenciju, postala upitna.

Izabrane vesti

Nisu želeli u Ajaksu da usred šampionske trke rizikuju sa neiskusnim Kalvinom Ratsijem (20) i Čarlijem Setfordom (17), već su angažovali još jednog veterana, 35-godišnjeg Pžemislava Titona. Poljak je od oktobra bio slobodan na tržištu posle isteka ugovora sa američkim Sinsinatijem, a ugovor sa velikanom iz Amsterdama potpisao je samo na tri meseca, odnosno do kraja sezone.

15. mart, 21.00: (1,45) Ajaks (4,80) Benfika (7,75)

Poljak je imao konkurenciju u doskorašnjem golmanu Vilema drugog, 34-godišnjem Robinu Rujteru, koji je protekle nedelje bio na probi, ali nije ispunio očekivanja Ajaksovog stručnog štaba.

Titonu će dolazak u Ajaks biti zapravo povratak u Holandiju, gde je već branio za Rodu (2007-2011) i PSV (2011-2015). Potom je bio član Elčea, Štutgarta i Deportivo La Korunje, pre nego što se otisnuo u Ameriku.

Vest o dolasku poljskog golmana saopštena je u ponedeljak, uveče, a priliku da sedi na klupi - jer teško je zamisliti da će, bar u početku, dobiti prednost u odnosu na Onanu - Titon bi trebalo da dobije već u petak protiv Kambura u gostima. Potom Kopljanike čeka revanš osmine finala Lige šampina sa Benfikom (15. mart). Susret u Lisabonu završen je remijem 2:2, iako je Ajaks dvaput vodio.


tagovi

Pžemislav TitonAjaksAndre OnanaMartin Stekelenburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara