(©Reuters)
(©Reuters)

Ajaks ponovo vozi četvrtom brzinom: Početak je marta, a Dušan Tadić ima 20 asistencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 16:27

Kapiten Kopljanika danas „namestio“ dva gola – 4:2

Sve što je radio Alfred Šrojder je obrisano kao gumicom, sve se u Ajaksu vratilo u redovno stanje, onakvo kakvo je bilo prethodnih godina kada je bio dominantna sila u Holandiji.

Ponovo Kopljanici voze punom snagom, četvrtom brzinom. I dišu za vratom Fajenordu, čekaju njegov kiks pa da izbiju na prvo mesto tabele, gde im je, po kvalitetu, verovatno i mesto. Kako izgleda kada je Ajaks raspoložen za igru, raspevan na terenu, osetio je danas Herenven, kojem se u prvih pola sata igre tri puta tresla mreža. Na kraju rutinskih 4:2 za prvaka Holandije.

Izabrane vesti

A, lako je Ajaksu da pleše po terenu kada je dirigentska palica u rukama Dušana Tadića. Prodisao je kapiten amsterdamskog kluba i reprezentacije Srbije, ponovo „leti“ po terenu. Asistirao je Tadić za dva gola Kopljanika i došao do kote od 20 dodavanja za gol na svim frontovima ove sezone. A, tek je početak marta. I to u sezoni u kojoj je Ajaksu, do nedavno, malo šta polazilo za nogom. I Dušan bio kritikovan kao nikada do sada u Holandiji.

Do prve je, istina, došao slučajno. Lopta se od njega odbila pravo na nogu Kudusa, koji je odmah poslao u mrežu. Sjajni Kudus je koji minut kasnije upisao asistenciju, pronašao je Alvareza, koji je povisio vođstvo Ajaksa na 2:0, da bi ponovo Tadić preuzeo konce igre u svoje ruke i u 19. minutu proigrao Bergvajna, koji je provukao loptu kroz noge golmanu za 3:0.

Jedino što je za pohvalu za tim Herenvena je što nije tad digao ruke i stao kao glineni golub da ga „streljaju“, da čeka koji će biti rezultat na kraju. Naprotiv, Srca su igrala kao da je 0:0, trudila se da se odupru rivalu. Uspeo je domaći sastav da preko Van Amersforta smanji na 3:1, ali je Ajaks u nastavku vratio prednost od tri gola pogotkom Tejlora.

Negodovali su igrači i navijači plavo-belih u 55. minutu, kada je sudija pokazao na penal za njih, a onda posle konsultacija sa VAR sobom i odgledanog snimka promenio odluku i pokazao da nema jedanaesterca.

Uspeo je Herenven da do kraja još jednom zatrese mrežu favorita i poraz učini makar podnošljivijim. A, mogao je i Ajaks do još kojeg pogotka, najbolje šanse promašio je mladi Brajan Brobi.


EREDIVIZIJA - 25. KOLO

Subota

Emen - Ekscelzior 2:0 (0:0)

/Ter Har Romeni 63, 71/

Fortuna Sitard - Tvente 0:3 (0:0)

/Černi 67, Ugalde 71, 77/

AZ Alkmar - Groningen 1:0 (1:0)

/Karlson 4/

Sparta - Vitese 3:1 (2:1)

/Vershuren 11, Saito 45, Kitolano 87 - Oroz 7/

Nedelja

NEC - Utreht 2:2 (1:0)

/Dimata 31, 48 - Dost 63, Busaid 67/

Herenven - Ajaks 2:4 (1:3)

/Van Amersfort 43, Van Hojdonk 79 - Kudus 10, Alvarez 16, Bergvajn 19, Tejlor 52/

16.45: (1,15) PSV (7,75) Kambur (19,0)

20.00: (1,15) Fajenord (8,50) Volendam (15,0)

Odloženo

Go Ahed - RKC

***kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksHerenvenDušan TadićHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara