(©Reuters)
(©Reuters)

Ajntraht našao trenera u Holandiji?

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 12:42

Rodžer Šmit bi mogao nazad u Bundes

U trenerskom ringišpilu vodećih nemačkih klubova našao se i četvrtoplasirani Ajntraht. Klub iz Frankfurta po završetku sezone napustiće Adi Hiter, koji se seli u Borusiju Menhengladbah, a po najnovijim vestima iz Nemačke, naslediće ga Rodžer Šmit.

Bivši strateg Salcburga i Bajer Leverkuzena trenutno je u PSV Ajndhovenu, s kojim nije uspeo da prekine Ajaksovu dominaciju holandskim fudbalom. Četiri kola pre kraja sezone Filipsovci su na drugom mestu, ali sa čak 12 bodova manje od lidera iz Amsterdama.

Izabrane vesti

9. MAJ: (1,83) AJNTRAHT (3,60) MAJNC (4,40)

Odlazeći Bruno Hubner, koji je zajedno sa Fredijem Bobićem bio zadužen za transfere u klubu iz Frankfurta, u video konferenciji za medije nije želeo da precizira da li je Šmit i koliko ozbiljan kandidat za klupu Ajntrahta, ali je dosta pohvalno govorio o 54-godišnjem strategu.

"Nisam uključen u potragu za trenerom, ali mogu da kažem da je Rodžer apsolutni ekspert, izuzetan trener i fanatik za ofanzivnom igrom. On živi za fudbal i trener je kog bih mogao da zamislim na Ajntrahtovoj klupi", poručio je Hubner, koji se svojevoljno povlači iz kluba.

Pre Šmita, u vezu sa timom za koji nastupaju srpski reprezentativci Filip Kostić i Luka Jović - a veliko je pitanje hoće li i naredne sezone - dovođeni su Sandro Švarc iz moskovskog Dinama i Oliver Glazner iz Volfzburga, Ajntrahtovog konkurenta u borbi za Ligu šampiona, koji odlazi zbog loših odnosa sa sportskim direktorom Jorgom Šmadketom, a na čije mesto bi mogao Mark van Bomel.


tagovi

Rodžer ŠmitAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara