Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ajntraht vraća Joveljića na zimu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 20:48

Blistave partije srpskog napadača za Volfsberger nisu prošle nezapaženo

Rano je bilo za Dejana Joveljića da se nametne u prvoj sezoni u Bundesligi u dresu Ajntrahta, ali ono što je za par meseci napravio na pozajmici Volfzbergeru tera čelnike kluba iz Frankfurta da se zabitaju da li bi trebalo da ga vrate na Dojče Bank Park pre vremena. U redovima austrijskog tima trebalo bi da se zadrži do predstojećeg leta i u ekipi koja je izborila nokaut fazu Lige Evrope se nadaju da će tako i biti. Jer izdanak Zvezdine fudbalske škole postiže bitne pogotke i već ih je sakupio sedam na 16 utakmica u svim takmičenjima.

Ne može se reći da njegov matični klub napadački blista, ima 16 postignutih golova posle 11 kola Bundeslige, ali ne može se reći ni da tandem centarfora Andre Silva – Bas Dost ne funkcioniše kako treba. Portugalac je postigao sedam golova, Holanđanin četiri. Međutim Orlovi su deficitirani sa trećim napadačem i tu se stvara eventualni prostor za povratak Joveljića u Frankfurt.

Izabrane vesti

Nekoliko reči na tu temu izrekao je i trener ekipe Adi Hiter:

“Ne znam da li ima smisla da ga vraćamo, jer postiže golove tamo gde se sada nalazi.“

Za momka iz Bijeljine je trenutno najbitnije da igra konstantno i gomila mečeve, golove i samopouzdanje. Pritom, u bundesligašu očekuju januarski povratak Jokera Ragnara Ahea koji je pri kraju oporavka od operacije mišića.

“Oporavak teče po planu i mislim da će se u januaru vratiti treninzima iako operacija nije bila nimalo jednostavna”, objasnio je Hiter.

Kakva god bila odluka u vezi sa njegovom daljom sudbinom, na Joveljiću je da nastavi da pruža partije poput one protiv Fajenorda kada je golom u Klagenfurtu doneo austrijskom timu nokaut fazu. Pričao je 21-godišnjak pre dva dana za MOZZART Sport o tome kako bi voleo da se sretne sa Crvenom zvezdom od četvrtfinala Lige Evrope, a posle današnjeg žreba deluje da je to malo verovatno jer ipak je Volzberger izvukao Totenhem, a crveno-beli Milan i nerealno deluje da padnu i Pevci i Rosoneri.

U svakom slučaju, mladi napadač će imati priliku da se dokaže protiv trenutnog lidera Premijer lige i da dodatno skrene pažnju značajnim imenima Starog kontinenta. Po pojedinim, ne baš pouzdanim, italijanskim sajtovima su se ovih dana vrtele informacije da je upravo Milan zainteresovan za nekadašnjeg zvezdinog špica. Rosonerima je potreban mladi, rezervni špic na kraći rok, a takođe gaje odlične odnose sa sportskim direktorom Ajntrahta Fredijem Bobićem.

Ako bude nastupao kao do sada, Volfzberger će biti samo prolazna stanica na putu ka nekom značajnijem klubu koji pripada Ligama petice.

 

 

 

 


tagovi

VolfzbergerDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara