Akcija, kreacija, bomba Banjca: Krstajićev TSC igra strašan fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 20:45

Ekipa iz Bačke Topole slavila protiv Metalca u Gornjem Milanovcu – 4:2

Uzorak mečeva je mali, tek je početak prvenstva, ali sve navodi da će TSC iz Bačke Topole ove sezone biti ozbiljan kandidat za izlazak u Evrope. Posle očekivane pobede nad Novim Pazarom kod kuće, tim Mladena Krstajića slavio je i na gostovanju Metalcu. Tri boda TSC-a u srcu Šumadije ne predstavljaju senzaciju prvog reda, ali malo ko je očekivao da će bravuroznom partijom gosti odneti ceo plen. I najaviti velike domete. Na kraju je bilo 4:2, a moglo je pobeda TSC da bude i ubedljivija.

Bilo je mnogo sadržaja u igri tima Mladena Krstajića. Bilo je sjajnih akcija, krecije, bombe Mihaila Banjca, odlične tandemske igre Lukića i Đura Zeca. Vrlo dobar meč u Gornjem Milanovcu dopunila je i pristojna partija domaćina. Metalac je kao i uvek u trenerskoj eri Žarka Lazetića želeo da igra fudbala. Trudio se da iznosi loptu pasom, ali je pao zahvaljujući kvalitetu gostiju, ali i sopstvenim greškama.

Izabrane vesti

Metalac je bolje otvorio utakmicu. Posle nekoliko propuštenih šansi, domaćin je poveo posle skoka Stefana Cvetkovića. Sve je išlo na vodenicu Lazetićevog tima, ali je reakcija TSC-a bila ekspresna i brutalna.

Posle četiri minuta iskusni Saša Tomanović je krunisao lepuakciju Lukića i Zeca, da bi vrlo brzo na red stigao najlepši detalj meča. Slabo je ispucao loptu golman domaćina Savić, ona je na kraju došla do Mihajla Banjca, koji se namestio na levu nogu, opalio i pocepao mrežu domaćina. Jedan od najlepših golova u Superligi ove sezone.

Mogao je TSC brzo da postigne i treći gol, napade Metalca zaustavljao je u nekoliko navrata golamn gostiju Filipović. Publika je uživala, ali je početkom drugog poluvremena bila razočarana. Za samo dva minuta Đuro Zec je spakovao dva gola i praktično rešio pitanje pobednika.

TSC je imao maksimalan broj bodova u džepu, rutinski odrađivao posao, dok je Metalac promašivao šanse. Sve do skoka Stojića za konačan rezultat.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

Radnički Niš - Napredak 4:2 (1:2)

/Mitrović 13, Vujadinović 56, Škrbić 62, Kasalica 76 - Kočić 2, Marjanović 32 pen/

Crvena zvezda - Mladost 1:0 (1:0)

/Ivanić 45/

Nedelja

Metalac - TSC 2:4 (1:2)

/Cvetković 13, Stojić 89 - Tomanović 17, Banjac 19, Zec 51 i 53/

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićMladen KrstajićĐuro ZecStefan Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara