Disasiju je poništen gol protiv Aston Vile (© Reuters)
Disasiju je poništen gol protiv Aston Vile (© Reuters)

Ako ga Čelsi ne umuva večeras, moraće da ukine nagradu za „gol meseca“

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 13:47

Nijedan pogodak Plavaca u septembru

Dok su na Stamford bridžu igrali Didije Drogba ili Dijego Kosta problema nije bilo. Sad, sa gomilom novih igrača, Čelsi izgleda neprepoznatljivo, muči se pred tuđim golom jednako kao i pred svojim, te je došao u bizarnu poziciju: ukoliko protiv Brajtona u Liga kupu nijedan od njegovih fudbalera ne zatrese mrežu neće imati kome da dodeli redovnu klupsku nagradu namenjenu strelcu najlepšeg pogotka u septembru.

Neće, jer ga u mesecu na izmaku niko nije dao!? U Premijer ligi porazi od Notingem Foresta i Aston Vile (po 0:1), na gostovanju Bornmutu samo 0:0 i pod uslovom da u sudaru sa ekipom sa juga Engleske ekipa Maurisija Poketina zakaže prilikom realizacije uradiće nešto skoro nezamislivo kad je ovako veliki klub u pitanju.

Izabrane vesti

Poslednji gol za Čelsi autorizovao je Enso Fernandes 30. avgusta, takođe u Liga kupu, protiv Vimbldona (2:1). Otad je prošlo 289 minuta...

Nešto slično umalo da se desi u februaru, kad je Žoao Feliks dobio nagradu zašto što je bio jedini strelac za Plavce u pomenutom mesecu. Portugalac, tada na pozajmici iz Atletiko Madrida, pogodio je protiv Vest Hema, dok su rezultati Čelsija na ostalim utakmicama bilo 0:0 sa Fulamom, po 0:1 sa Borusijom iz Dortmunda i Sautemptonom i 0:2 u sudaru sa Totenhemom.

Još jedan podatak vredan pažnje: otkako je avgusta 2022. debitovao u Premijer ligi Erling Haland je postigao više golova nego svi Čelsijevi igrači (44:43).

Kvota u Kladionici Mozzart da će Čelsi postići makar jedan gol protiv Brajtona je 1,15.


tagovi

ČelsiLiga kupLiga kup Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara