Fudbaleri TSC-a gledaju kako šutira Kudus iz Vest Hema (© Reuters)
Fudbaleri TSC-a gledaju kako šutira Kudus iz Vest Hema (© Reuters)

Ako je Prometej prevario Zevsa, možda bi TSC mogao fudbalsko božanstvo Grčke

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.10.23. | 10:44

Vicešampion Srbije igra istorijsku prvu utakmicu Lige Evrope na svom stadionu protiv velikana iz Pireja (18.45, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Danima se po Bačkoj Topoli traži karta više za gostovanje Vest Hema u novembru, ali nije mala stvar ni dolazak Olimpijakosa. Ipak se radi o najtrofejnijem timu Grčke, klub iz Pireja bio je 47 puta prvak države i redovan je učesnik takmičenja UEFA. Ono što je Zevs u grčkoj mitologiji to je pirejski klub u tamošnjem fudbalu. Sada je fudbalski bog odlučio da siđe sa Olimpa i poseti maleno mesto na severu Srbije. Kako legenda kaže, Prometej je uspeo da prevari Zevsa i ukrade vatru koju je poklonio ljudima, te ih naučio koje sve benefite mogu da imaju od nje.

Izabrane vesti

Moraće TSC i Žarko Lazetić takođe da pronađu trik kojim će „prevariti“ grčkog velikana, ukrasti mu bodove i kao što je Prometej obradovao ljude vatrom doneti radost svojim navijačima. Biće tesna TSC arena za sve zainteresovane ljubitelje fudbala, ali će 4.500 gledalaca doprineti da utakmica bude pravi spektakl. Meč je na programu od 18.45 časova (TV Arena Premium 1), a pravdu deli Benoa Bastijen iz Francuske.

Nema čega da se plaše Topolčani, ni u Londonu ih nije pojeo mrak, čak su ostavili dobar utisak. Olimpijakos je ranjena zver, koja je dobila udarac na svom Karaiskakis stadionu u prvom kolu grupe od Frajburga. Svesni su Grci da moraju da dobiju meč u Bačkoj Topoli, jer će u suprotnom na megdan Čekićarima bez bodova. Nisu se zaletali iz redova TSC-a da obznane bilo kakve ambicije sem što žele da ostave dobar utisak, mada je sada jedinstvena prilika da se uzme istorijski bod u takmičenju. Preslišao je letos tim iz Pireja već jedan srpski klub, Čukarički, ali će ova utakmica biti nešto sasvim drugo. Dovoljno je vremena imao stručni štab na čelu sa Žarkom Lazetićem da analizira protivnika, pokuša da mu pronađe mane i ne dozvoli sebi ono što se desilo Brđanima.

Ubedljivi su pirejski crveno-beli u tamošnjem prvenstvu, zabeležili su svega jedan remi, imaju pet bodova prednosti ispred prvog pratioca, a ništa lošiji nije ni TSC (takođe bez poraza) bez obzira što je trenutno drugoplasirana ekipa Mozzart Bet Superlige. Evropa je više puta pokazala da se nigde bodovi ne mogu upisati unapred, takvu nadu će imati i Topolčani do kraja takmičenja. Iz tog razloga je najavio i Lazetić da će ekipa izgledati slično kao u duelu sa Vest Hemom, sa tim što napad mora da bude oštriji, da stvori više šansi. Bilo kakav pozitivan rezultat dao bi timu iz Bačke Topole dodatno samopouzdanje, ali i domaćem fudbalu još koji bod u trenutno mršavoj sezoni po tom pitanju.

Ponovo će imati sitnih problema oko izbora sastava TSC. Mateja Đorđević je povređen, ali se u odnosu na meč prvog kola vraća iskusni Josip Ćalušić. Pod znakom pitanja je i Veljko Ilić, čija povreda je na duže staze. Mladi golman nije imao sreće ove sezone, branio je samo protiv Brage, da bi Nikola Simić stao među stative u naredna dva evropska izdanja Topolčana. Neće Lazetić menjati mnogo što se tiče pristupa, te će na teren istrčati sličan sastav onome iz Londona, sa ciljem da sada ipak ostvari pozitivan rezultat.

------------------------------------------------

LIGA EVROPA, GRUPA A, DRUGO KOLO

TSC - OLIMPIJAKOS, 18.45 časova, TV Arena Premium 1

TSC arena

Kapacitet: 4.500

Sudija: Benoa Bastijen (Francuska)

TSC (3-5-2): Simić - Ćalušić, Stojić, Antonić - Cvetković, Radin, Stanić, Đakovac, Petrović - Jovanović, Pantović.

Olimpijakos (4-2-3-1): Pasalakis - Rodinei, Entoi, Freire, Ortega - Aleksandropulos, Kamara - Bjel, Fortunis, Podens – Jovetić.


LIGA EVROPE – 2. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

18.45: (5,80) TSC (3,90) Olimpijakos (1,60)

18.45: (2,65) Frajburg (3,40) Vest Hem (2,80)




tagovi

TSC Bačka TopolaLiga EvropeŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara