Injigo Martinez (© Reuters)
Injigo Martinez (© Reuters)

Ako ne može Kunde, može Martinez: Barselona krenula po štopera kog je svlačionica izbušila zbog Maskerana

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 23:33

Bilbao voljan da ga pusti

Dovela je dvojicu ofanzivaca (Roberta Levandovskog i Rafinju), jednog centralnog veznog (Franka Kesija) i jednog štopera (Andreasa Kristensena), ali će morati da angažuje još jednog odbrambenog fudbalera. Kako joj Žil Kunde sve više izmiče iz vidokruga, pošto je prvotimac Sevilje pred potpisom za Čelsi, tako su svi izgleda da će Barselona aktivarati neku od altenrativnih opcija.

Izbor je, po svemu sudeći, pao na Injiga Martineza.

Izabrane vesti

Prema informacijama Mundo deportiva, čelnici katalonskog giganta su već kontaktirali kolege iz Atletik Bilaba da se raspitaju pod kojim uslovima bi pustili 31-godišnjeg fudbalera, poslednjih pet sezona jednog od stubova baskijskog tima. Naravno, u ovakvim okolnostima na San Mamesu su prvo predočili Barseloni da bi bilo najbolje da plati otkupnu klauzulu u vrednosti od 80.000.0000 evra. Tako je predviđeno ugovorom, ali kako Barselona nije mogla da se trka sa Čelsijem oko Kundea (navodno, 50.000.000 evra) tako je jasno da nije u stanju da tek tako izdvoji pozamašan novac za Martineza i odvede ga.

Rešenje, ipak, postoji.

Injigo je ušao u završnu godinu ugovora sa Bilbaom, naznake o potpisu novog nema i ovo je poslednja prilika da Atletik zaradi nešto. Teško je proceniti koliko, ali dobra volja da se pusti iskusni defanzivac postoji i Katalonci se nadaju da će sad privesti posao kraju. Razlog: nisu uspeli 2017.

Tad su imali načelan dogovor sa igračem koga je želeo Ernesto Valverdezanimljivo, njegov sadašnji trener na San Mamesu – ali se poslu usprotivila Barsina svlačionica, iz razloga što se osetila da bi dolazak Injiga Martineza (tada člana Real Sosijedada) ugrozio status Havijera Maskerana. Ionako je Argentinac bio skrajnut na klupu, Samuel Umitit oformio štoperski tandem sa Đerarom Pikeom i da je došao još jedan centralni defanzivac „El Hefe“ sigurno ne bi igrao. Maskerano je nezadovoljan minutažom na kraju te sezone svakako otišao u Kinu, ali je angažman novog štopera „izbušen“, da bi samo nekoliko sedmica kasnije Bilbao platio pokrajinskom rivalu Sosijedadu 32.000.0000 evra na ime otkupne klauzule u doveo čoveka koji je u međuvremenu 158 puta oblačio dres Lavova.

Sad bi mogao Barselonin, da ispravi nepravdu staru pet godina.


tagovi

BarselonaAtletik BilbaoBilbaoInjigo MartinezTransferiLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara