Mirčea Lučesku (©Shutterstock)
Mirčea Lučesku (©Shutterstock)

Ako ne uspete sa Lučeskuom, sve ćemo vas promeniti!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 09:52

Predsednik kijevskog Dinama predstavio igračima novog trenera, uz jasnu pretnju

Nakon kraće peripetije i navodnog odustajanja Mirčee Lučeskua od mesta šefa stručnog štaba kijevskog Dinama, on je danas i zvanično predstavljen u klubu.

Manji problem sa navijačima, koji tvrde da ga ne žele pošto je vodio omraženi rivalski Šahtjor, ali i pričao da su Rusija i Ukrajina jedno, prvi čovek kluba Igor Surkis je "ispeglao", pošto je Rumun zapretio da neće ni dolaziti u Dinamo. pošto se pre nekoliko dana pojavila informacija da je dogovor sa 75-godišnjim stručnjakom propao.

Izabrane vesti

Situacija je brzo rešena i Lučesku je stigao na Olimpijskij gde je danas izašao pred ekipu. No zanimljiv je bio zapravo pomalo preteći govor predsednika kluba koji čeka da se titula vrati u prestonicu već četiri sezone.

"Danas je veoma važan dan za nas, rekao bih - svečan. Prvo ću čestitati misteru rođendan koji mu je bio juče. Lučesku je ovde došao zbog trofeja, ali ne za sebe, nego za vas, nas. Zato vam prestavljam novog trenera." jasan je Surkis, "Svi ga dobro znate, mnoge od vas je pobeđivao kao trener. I sada je ovde da reši problem - da pobedi one kojima je sagradio sistem i tim. Sistem imamo, ali je sada potrebna vaša volja, zato želim ozbiljan rad od svih. Smatram da ako ne uspete i sa ovim trenerom, onda ćemo verovatno morati sve da vas promenimo. Želim vam mnogo sreće"

Ugovor sa Lučeskuom, čovekom koji je u Ukrajini uspostavio dominaciju Šahtjora iz Donjecka, potpisan je na dve godine. Prethodnik na klupi Dinama mu je bio Aleksej Mihajličenko.


tagovi

Dinamo KijevMirčea LučeskuUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara