undefined
undefined

Ako neki klub može tako nešto da plati - to je Real; ako neki čovek može tako nešto da izvede - to je Perez

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 20:41

Projekat Galaktikosi 3.0 mogao bi da bude nešto zaista posebno...

Samo dan pošto je Kilijan Embape napokon presavio tabak i rešio da u lice saopšti rukovodstvu Pari Sen Žermena kako nema nameru da aktivira klauzulu o produžetku saradnje na još godinu dana, krenule su dobro poznate priče o stvaranju novih Galaktikosa - 3.0.

Mada Embape još nije saopštio da definitivno dolazi na Santijago Bernabeu, mediji u Španiji, ali i širom Evrope, smatraju da je to gotova stvar, tako da su se već okrenuli spekulacijama ko će sve uz franczskog asa pojačati Madariđane u narednih godinu dana. Alfonso Dejvis već je neko vreme tema, međutim Kanađnin ne spada u tu kategoriju TOP zvezda, a mnogi stručnjaci su stava da će Florentino Perez uz Embapea, najkasnije za godinu i po dana, angažovati i jednog centarfora najviše klase.

Izabrane vesti

Jasno, medijima je malo trebalo da iskonstruišu bajkovitu priču za navijače Reala i sa znakom pitanja plasiraju analizu: Može li Real da uzme i Erlinga Halanda?

Imajući u vidu da se ne radi ni o kakvim medijskim šarlatanima, već o renomiranoj Kadeni Ser, odnosno da je pre samo nekoliko dana u detaljnom pretresu finansijskog poslovanja Kraljevskog kluba Havijer Tebas poručio kako klub sa Santijago Bernabeua ne bi imao nikakav problem da pored Embapea angažuje još jednu vrhunsku zvezdu - i da pritom ne ugrozi FFP, niti svoje funkcionisanje - ova priča raširila se munjjevitom brzinom i praktično preko noći postala realnija nego što je bila juče.

"Vest o Embapeovom odlasku iz Pari Sen Žermena ima kolateralnu žrtvu - to je Erling Haland, koji se nadao će još ovog leta biti u planovima Real Madrida", piše madridski AS. "Ta mogućnost očigledno je bila u planovima samog Halanda i njegovih menadžera, koji su se ozbiljno posvetili kontaktima sa Realom kada je Beli klub želeo da sazna da li u ugovoru Norvežanina sa Sitijem postoji izlazna klauzula i koliko ona iznosi".

"Kako AS saznaje, Mančester Siti je već napravio prve kontakte sa Halandom i pozvao njegove predstavnike na pregovore, ali je Rafaela Pimijenta odložila taj sastanak za kraj sezone. Između ostalog" - piše dalje madridski list - "kako bi do kraja ispitala situaciju oko Embapea i Realove planove sa Halandom".

"Mogućnost da u belom dresu vidimo i Embapea i Halanda nije isključena. Pregovaračka moć Rafaele Pimijente dobro je poznata u celom svetu. Upravo je na njeno insistiranje i ubačena uzlazna klauzula u prvi Halandov ugovor sa Sitijem. Ta klauzula omogućava Norvežaninu da već na leto 2024. za 'razumnu cifru' (procenjuje se oko 200.000.000 evra), promeni klub. Ta cifra bivaće sve manje kako godine budu odmicale. Čak i u koliko bi Erling Haland obnovio saradnju sa šampionom Evrope, nema sumnje da bi ona ponovo zahtevala da na neki način ostanu otvorena vrata za Real", stoji u istom tekstu AS-a.

Autor na kraju podvlači da sigurno ne bi bilo lako istrpeti plate dve takve mega zvezde, ali poziva se na novi Bernabeu koji će u bliskoj budućnostu početi Realu da obezbeđuje neuporedivo veće ekonomske resurse.

Kadena Ser se negde nadovezala na ovu priču sa nešto više detalja, izvestivši kako Perez nipošto ne planira da digne ruke od Halanda kada bude potpisao Embapea, te da je norveški centarfor deo slagalice koju veliki gazda planira da sklopi najkasnije do leta 2025. Embape trenutno ima prednost zato što mu ugovor ističe i zato što je stariji, tvrdi isti izvor, a ne zato što je potrebniji Realu. Štaviše, Haland je ono za čim Ančeloti više pati...

"Jasno je svima koliko će to biti teška operacija, ali ako neko može to da izvede, onda su to Real i Florentino Perez", tvrdi analitičar Hose Delgado. "Želja za Halandom nikada nije prestajala, radi se o tome da se klub opredelio da prva meta bude Embape. To je sve".

Kadena još navodi da primer Harija Kejna i odbijanje Florentina Pereza da plati 100.000.000 za njega prošlog leta i te kako ima veze sa Erlingom Halandom. Karlo Ančeloti je želeo Engleza, kazao je to predsedniku, međutim ovaj mu je navodno objasnio kako bi se zbog dužine ugovora na kojoj je Kejn insistirao dogodilo da se njih dvojica preklope. U prevodu, u istom času Real bi imao i Kejna i Halanda, a to već ne bi bila dobra situacija.

"Da, to je jedan od razloga zašto je Real odustao od Kejna", dodao je Delgado.

Navodno, Perez ima i opciju B, ukoliko se dogodi da ga Embape po drugi put izigra...

"Ako bi se tako nešto dogodilo, u šta sumnjam, Real će platiti ovog leta izlaznu klauzulu za Halanda. U suprotnom, to će dogoditi 2025".

Kroz neobavezno ćaskanje u studiju zaista deluje lako. A šta će se na kraju ostvariti...

Opet, što reče čovek, ako neko može tako nešto da izvede...


tagovi

Kilijan EmbapeErling HalandLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara