Sad je stvarno kraj: Mbape saopštio Kelaifiju da napušta PSŽ

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.02.24. | 17:38

Odlazi u junu kao slobodan igrač

Gotovo je, završena je jedna od najvećih fudbalskih sagi ovog milienijuma: Kilijan Mbape će napustiti redove PSŽ-a na kraju ove sezone, odnosno neće iskoristiti opciju produžetka saradnje sa aktulenim klubom na još godinu dana.

Prema informacijama Atletika Kilijan Mbape je doneo definitivnu odluku, i na današnjem sastanku sa gazdom pariskog kluba El Kelaifijem bio čvrst u stavu da će na leto promeniti sredinu.

Izabrane vesti

Posle šestokog presinga Real Madrida, Kilijan Mbape je potpisao novi ugovor sa PSŽ-om do 2024. godine, uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci. Spekulisalo se tada da je jedan od najboljih fudbalera sveta samo za potpis novog ugovora inkasirao 180.000.000, odnosno da je obezbedio godišnju zaradu od 50 miliona evra neto.

Bila je to velika pobeda vlasnika PSŽ-a, mnogo veća neko status trenutno najboljeg svetskog kluba. Posebno, što je najbolji igrač Mundijala u Rusiji 2018. godine imao usmeni dogovor sa Florentinom Perezom.

Naravno, trenutno je Real Madrid apsolutni favorit da dobije Kilijana Mbapea. Posebno, što Florentino Perez nije čovek koji se lako miri sa porazima.

Francuski mediji pišu da uveliko traguju pregovori dve strane, ali da za sada nema konačnog dogovora između Reala i Mbapea. Ali da u glavnom gradu Španije vlada optimizam.

PSŽ i Mbape su se dogovorili da ne daju izjave za medije, sve dok u potpunosti ne dogovore uslove rastanka. Već se spekuliše da će se Mbape odreći dela lojaliti bonusa, koji iznosi 180.000.000 evra.



tagovi

Kilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara