Obi Mikel na susretu sa Argentinom (© Reuters)
Obi Mikel na susretu sa Argentinom (© Reuters)

Ako neko razume Luisa Dijasa to je Džon Obi Mikel: Spremam se da čuvam Mesija, a javljaju mi da će mi ubiti oca

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 11:39

Nigerijac prošao dvaput kroz dramu koju sad proživljava as Liverpula

Ima dana kad je fudbal u drugom planu. Takve su poslednje sedmice za Luisa Dijasa, suočenog sa porodičnom dramom, jer su mu u rodnoj Kolumbiji otmičari kidnapovali oca i majku i bez obzira što su gospođu pustili, nevolja za napadača Liverpula i dalje traje, jer je glava porodice lišena slobode.

Ceo svet se ujedinio, ali niko ne može da razume Luisa Dijasa kao Džon Obi Mikel, pošto je bio u identičnoj situaciji. Bivši centralni vezista Čelsija je čak dvaput morao da „čupa“ oca iz zarobljeništva. Oba puta je bilo, naravno, napeto, s tim da za razliku od 2011, kad se prvi put desilo i kad je lično platio otkup, 2018. nije mogao da učestvuje u izbavljenju, jer je bio na Mundijalu.

Izabrane vesti

Moj tata je kidnapovan dok sam igrao za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji i trebalo je da igramo protiv Argentine. Dva sata pre utakmice pozvao me je brat i saopštio da nam tata kidnapovan, drugi put u Nigeriji. Kad se to prvi put desilo razgovarao sam sa kidnaperima i tražili su mnogo novca, na kraju sam platio, ali drugi put se desio dok sam igrao za svoju zemlju. To saznanje je bilo apsolutno šokantno. I prvi put je bio šokantan, ali drugi put je bio još više jer sam se spremao da počnem jednu od najvećih utakmica u životu. I onda ta vest. Srceparajuće“, emotivno je pričao Obi Mikel.

Prema njegovim rečima, neposredno posle poziva bio je u takom šoku da nije mogao da napusti sobu. Kamoli da informaciju prenese drugima.

Bio sam sam u sobi oko pola sata, razmišljajući šta da radim? Da kažem selektoru? Saigračima? Ili da se oglasim javno. A na drugoj strani, uskoro je trebalo da počne utakmica naših života, protiv Lionela Mesija i Argentine. Na kraju sam rešio da ćutim. Kontaktirao sam mamu i braću, svi su plakali i govorili mi da ne bi trebalo da budem u timu. Odvojio sam vreme za sebe i odlučio sam da, ipak, igram. Nikom u reprezentaciji niisam rekao šta se dešavalo. Samo sam se pojavio na terenu. Nažalost, nismo dobili utakmicu i tek sam rekao svima. U svlačionici su selektor i pojedini igrači bili uplakani“.

Luis Dijas zahteva slobodu za oca (© Reuters)Luis Dijas zahteva slobodu za oca (© Reuters)

Pomoć u pokušaju da se Mikel senior pusti na slobodu ponudio je i tadašnji vlasnik Čelsija, Roman Abramovič.

Čelsi je pružio veliku podršku. Sećam se da me Roman Abramovič pitao: „Želiš da pošaljem ljude? Mogu da izvučem tvog tatu“. Pitao sam se kako, a Roman mi je rekao da ne brinem, samo da mu dozvolim, ako želim tu opciju“.

Liverpul nema tako moćnog gazdu kakav je Rus, ali ima nešto drugo.

Srećan sam što vidim da Dijas uživao veliku podršku Crvenih u svemu. Svaka im čast na postupcima. Tačno znam kroz šta Dijaz prolazi. Ovo je situacija u kojoj apsolutno nemate šta da radite. Morate samo da sačekate, jer će kidnaperi pozvati i zahtevati nešto. Reći će: „Ako ne uradiš ono što želimo, ubićemo tvog oca“. Tad sam, recimo, čuo tatu na telefonu kako plače i govori: „Da li možete da im date šta žele, jer sam ovde pretučen, stavili su mi pištolj na glavu, prete da će me ubiti“. Uspeo sam da sakupim mnogo novca kako bi moj tata bio pušten. Znam tačno kroz šta prolaziš i nadam se da ćeš ostati jak. Znam da je teško, ali imaš braću, sestre, majku... Ostanite jaki i učinite sve što možete da osigurate da vaš tata bude pušten na slobodu“, dodao je Džon Obi Mikel.


tagovi

ČelsiLiverpulDžon Obi MikelLuis Dijaz

Obaveštavaj me

Čelsi
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara