Makedonija (©Reuters)
Makedonija (©Reuters)

Ako prođemo ovu grupu, dajte nam trofej Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 10:26

Makedonci ne gube nadu, ali ...

Debitant u baražu za Svetsko prvenstvo, selekcija Severne Makedonije imala je pakleni žreb, jer će morati da prođe preko dva poslednja šampiona Evrope da bi došla do mesta na Mundijalu u Kataru.

Makedonci su završili drugi u grupi, odmah iza Nemačke, plasirali se u istorijski baraž, nacija se radovala žrebu, ali je usledio hladan tuš! Reprezentacija će morati da traži plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, prvo preko Italije, a zatim eventualno preko Portugalije ili Turske.

Izabrane vesti

Ruka L

otara Mateusa bila je nemilosrdna. Ekipa Blagoja Milevskog “nagrađena“ je najtežom grupom. U prvoj grupi od nosilaca bili su Vels i Škotska, u drugom Rusija i Švedska, u trećem Italija i Portugalija, a sreća je poželela Makedoncima da idu na dva šampiona Evrope i sad sledi najteže.

Poučeni prethodnim iskustvima, remijem sa Italijom u Torinu (1:1) i nesrećnim porazom u 90. minutu kod kuće (2:3), Makedonci ne gube optimizam. Narod ne gubi nadu zbog kvalitetne igre državnog tima, a Bob

an Nikolov

je dao zanimljiv komentar na žreb.

Ako prođemo ovu grupu, neka nam odmah daju trofej u Kataru! Iskreno, nadao sam se da nećemo pasti baš u tu treću grupu gde su poslednja dva šampiona Evrope Italija i Portugalija. Ali to je to, na muci se poznaju junaci, pa nećemo unapred dizati belu zastavu. Mislimo na Italiju, sa njima smo odigrali dve dobre utakmice u kvalifikacijama. Nećemo prerano odustati“

, rekao je vezista Šerifa iz Tiraspolja.

Selektor Makedonije Bla

goja Milevski

veruje u igrače. Naslednik I

gora Angelovskog ističe da u današnjem fudbalu samo na papiru postoje favoriti i autsajderi, ali je i pored toga favorizovanu ulogu prepustio timu Roberta Mančinija.


„Italija je aktuelni šampion Evrope. Veoma poštujemo protivnika i njihovog trenera Roberta Mančinija. Mnogo puta sam pomenuo da ga cenim kao trenera. Mislim da je najviše zaslužan za evropsku titulu. Pod njegovim vođstvom svedoci smo nove, moderne fudbalske Italije koja prevazilazi stereotipe zasnovane samo na odbrani. Igraju potpuno drugačiji fudbal, to otežava svim protivnicima, sada i nama naravno, ali moramo da se prilagodimo izazovima. Makedonija je pokazala da, bilo da igra kod kuće ili u gostima, može da se suprotstavi svakom protivniku. U današnjem fudbalu autsajderi postoje samo na papiru. Sve što se dešava na terenu je sasvim druga priča. Italija je po rejtingu favorit, ali ćemo se na terenu u velikoj meri pitati kakav će biti ishod meča. Pokazali smo tokom kvalifikacija da imamo kvalitet, kao i svi ostali učesnici baraža i daćemo sve od sebe da to i potvrdimo“

, rekao je selektor Makedonije.

Makedonija će gostovati u polufinalu protiv Italije, a slična situacija će biti i u eventualnom plasmanu u finale gde će je čekati Portugalija ili Turska. Polufinale se igra 24. marta, dok je finale na programu 29. marta.

PIŠE

: Martin Tanaskovski


tagovi

reprezentacija MakedonijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara