Matija Nastasić (©Reuters)
Matija Nastasić (©Reuters)

Ako Šalke ispadne, Nastasić će morati da ide

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 11:01

Klub neće imati za njegovu platu

Ima li nade za Šalke? Čini se samo simboličke. Onolike koliko matematika još dozvoljava klubu iz Gelzenkirhena da se drži u prvoj ligi.

Deset kola pre kraja Rudari imaju devet bodova manje od Bilefelda, koji je na poziciji koja vodi u baraž za opstanak. A, u 24 kola Šalke ima jednu jedinu pobedu! Pa, kako onda verovati u spas?

Izabrane vesti

Štaviše, nemački mediji su već otkrili plan kojeg će klub morati da se uhvati ako ili bolje reći kada, padne u drugoligaški ambis. Prvi potez koji će plavi iz Gelzenkirhena morati da urade je rezanje troškova.

Kako piše Bild, klupski plan je da u tom slučaju budžet za plate fudbalera prvog tima svede na 35.000.000 evra. Bilo bi to drastično rezanje. I neki igrači bi morali da odu. A, prvi na spisku će biti – Matija Nastasić.

Nisu razlog neke posebno loše igre, lošije od ostalih ili bilo kakav drugi problem koji u Šalkeu imaju sa srpskim fudbalerom, već je kvaka u plati. Nastasić ima godišnje 3.500.000 evra i najplaćeniji je igrač kluba. Iza njega je golman Ralf Ferman koji ima 2.500.000 evra. I njih dvojica nemaju u ugovorima klauzule po kojima bi im se zarada automatski smanjila za određeni procenat u slučaju ispadanja u niži rang. U Šalkeu, valjda, nisu ni verovali da takav scenario može da im se dogodi.

Dakle, Nastasić i Ferman bi sami odneli 6.000.000 evra budžeta, dok bi svi ostali morali da stanu u preostalih 29.000.000. A, to je gotovo nemoguć scenario.

Opet, to je i dvosmeran proces. Pitanje je, iako ima važeći ugovor do leta 2022. godine, da li bi Nastasić uopšte želeo da igra za Šalke u drugoj ligi Nemačke. Srpski internacionalac je prošlog leta dovođen u vezu sa Milanom, njegovo ime je i dalje na ceni i nema dileme da bi mogao bez problema da nađe novi angažman u nekoj od liga Petice.

Zato u Šalkeu planiraju da prodaju Matija Nastasića, uštedeli bi na njegovoj plati, a dobili bi i solidno obeštećenje, a na transfer listi naći će se Omar Maskarel, Mark Ut, Suat Serdar i Amin Harit, čiji bi odlasci takođe trebalo da poprave finansijsku situaciju u drugoligaškom društvu.

Osim ako se kakvo čudo ne dogodi i Šalke se pretvori u Bajern u završnoj trećini šampionata...


tagovi

Matija NastasićŠalkeBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara