Fabio Kanavaro i Marčelo Lipi (© Reuters)
Fabio Kanavaro i Marčelo Lipi (© Reuters)

Ako se Mančini povuče, prvi kandidat da ga zameni je Kanavaro, Lipi u ulozi savetnika

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 12:06

Karlo Ančeloti samo želja

Čim se tragedija u Palermu završila, predsednik FS Italije Gabrijele Gravina je požurio da konstatuje kako ta organizacija veruje Robertu Mančiniju i da mu pruža bezgraničnu podršku, bez obzira na debakl u baražu za plasman na Mundijal u Kataru. Na taj način loptica je prebačena u dvorište aktuelnog selektora, da sam odluči hoće li nastaviti da vodi reprezentaciju ili će se povući posle poraza od Severne Makedonije.

S jedne strane, Mančinijeva pozicija je komotna. Posla osvajanja Prvenstva Evrope produžio je ugovor do završetka Prvenstva sveta 2026. koje zajedničkim snagama organizuju Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko. To bi trebalo da mu dobru polaznu osnovu da pritisne dugme za novi početak. Jedina je dilema da li je posle emotivnog šoka proživljenog u četvrtak veče spreman da ulazi u novu avanturu.

Izabrane vesti

Italija je spremna da čeka Mančinija. Samo što mora da razradi Plan B za slučaj da nekadašnji trener Intera i Mančester Sitija odluči da se povuče. Ako se to desi, prvi kandidat da sedne na kupu Azura je Fabio Kanavaro. Nekadašnji kapiten državnog tima, osvačaj Zlatnog globusa 2006. nije imao ozbiljan posao na evropskom tlu i to je najveća zamerka koja se pojavljuje u javnosti na Apeninskom poluostrvu na pomen njegovog imena. Radio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kini – gde je bio selektor – dok je sa Guangdžouom osvojio jednu titulu i jedan FA kup u najmnogoljudnijoj državi sveta.

Bojazan kako bi se Kanavaro snašao na klupu Azura, Gravina i njegovi saradnici pokušavaju da amortizuju eventualnom promocijom Marčela Lipija u njegovog savetnika. Bivši selektor Italije i čovek koji im je doneo poslednju titulu svetskog prvaka (baš 2006. kad je Kanavaro bio kapiten) poseduje ogromno iskustvo i spreman je da u ulozi mentora postakne razvoj Fabija Kanavara. Njih dvojica su donela naciji ogromnu radost u Nemačkoj, ali oni koji ih ne žele podsećaju da su bili deo tima koji samo četiri godine kasnije nije prošao ni grupu u Južnoj Africi. Doduše, tad je bar igrao na Mundijalu, za razliku od Rusije i Katara.

U FS Italije imaju još jednu želju. Nerealnu u ovom trenutku. Reč je o Karlu Ančelotiju, čiji angažman na klupi reprezentacije sprečava ugovor sa Real, oročen do juna 2022, uz mogućnost produžetka na još 12 meseci. Prema informacijama iz Madrida, bude li se osvojila titula, a njoj pridodala i Liga šampiona, postoji velika šansa da Karleto već ovog leta dobije ponudu da produži saradnju.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeRoberto ManćiniRoberto MančiniMarćelo LipiFabio Kanavaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara