Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Ako želi Kutinja u narednoj sezoni Čelsi mora da plati 21.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.05.20. | 10:45

Katalonci pored obeštećenja za jednogodišnju pozajmicu, zahtevaju i da zainteresovani klub preuzme čitavu godišnju platu igrača

Barselona će tražiti obeštećenje od 10.000.000 evra za pozajmicu Felipea Kutinja, pa je sada na potezu londonski Čelsi, kao najozbiljnija opcija za Brazilca. Ovo ne bi bio jedini trošak za Plavce, s obzirom da Katalonci žele da se odreknu njegove kompletne plate, koja iznosi 11.230.000 evra na godišnjem nivou. To znači da bi ekipa Frenka Lamparda morala ozbiljno da se isprsi za njegovu jednogodišnju epizodu na Stamford Bridžu.

Pored toga, postavlja se pitanje da li bi Kutinjo uspeo da donese neophodan kvalitet Čelsiju i toliku razluku u kvalitetu, s obzirom da je njegova forma u ozbiljnom padu poslednjih godina. Ono što ne bi trebalo da bude problem, jeste adaptacija Brazilca na Premijer ligu, s obzriom da je svoje najbolje partije pružao u dresu Liverpula.

Izabrane vesti

Ne treba u startu odbacivati ni mogućnosti Arsenala, Totenhema, Mančester junajteda i Lestera.

Katalonci insistiraju da zainteresovani klub preuzme Kutinjovu platu, iz razloga što bi na taj način ostao "upražnjen" budžet za platu Lautara Martineza, koji je u ovom trenutku najveća želja čelnika Blaugrane.

Sa druge strane, Frenk Lampard je u potrazi za velikim imenom, koji bi na neki način izdigao Plavce u ovom trenutku i vratio ih na najvišu pozornicu. Njegovom mladom i supertalentovanom timu u ovom trenutku je neohodan iskusan igrač, koji bi na neki način nadomestio odlazak autoriteta kakav je bio Eden Azar pre odlaska u Real Madrid.

Razlog zbog kojeg se među zainteresovanim klubovima nalaze samo oni iz Premijer lige jeste i činjenica da je Kutinjo preko svog menadžera u poslednje vreme insistrirao na tome da ga interesuje isključivo igranje u elitnom rangu engleskog fudbala. Podsećamo, Kutinjo je na leto 2019. godine pozajmljen Bajernu za cifru od 8.500.000 evra.


tagovi

Filipe Kutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara