Kaluđerović (© Facebook)
Kaluđerović (© Facebook)

Aktivirano ubojito oružje: Nema odbrane kad puca AK99, Kaluđerović opet šampion Litvanije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 20:44

Drugi put u karijeri

Kao što je Duško Vujošević govorio da poput endemske biljke najbolje živi i stvara u Partizanu, tako Andrija Kaluđerović ima teritoriji na kojoj je svoj na svome. U Srbiji je to Banjica, u inostranstvu Viljnus. Prokrstario je iskusni napadač planetu uzduž i popreko, igrao fudbal na tri kontinenta, bilo je sredina gde su ga više cenili, ali nigde se nije radovao kao u Litvaniji.

Raduje se još jednom, drugi put u karijeri je prvak države. Opet za Žalgirisom, pošto je u dramatičnoj završnici A lige osvojio titulu i ponovio uspeh iz 2016.

Izabrane vesti

U poslednjem kolu prvenstva, Žalgiris je nadvisio dosadašnjeg šampiona, Suduvu (3:0), osvojio krunu, a jedan od najzaslužnijih za uspeh je baš Kaluđerović. Postigao je gol za 2:0, praktično prelomio derbi i potvrdio da su čelnici kluba povukli ispravan potez kad su letos rešili da ga vrate.

Kad je Kaluđerović potpisao ugovor do kraja sezone Žalgiris je zaostajao tri boda za Suduvom. Oba kluba imala su u međuvremenu neke kikseve, da bi u poslednje kolo Suduva ušla sa dva boda više i na gostovanju u Viljnusu odgovarala su joj dva ishoda. Samo da ne izgubi. Žalgirisu je vredela samo pobeda i od starta je domaćin stavio do znanja da će se pitati za sve, poveo je golom Francuza Uga Videmonta sa bele tačke u 13. minutu, da bi na 2:0 povisio upravo AK99 posle odbitka u petercu (17), da bi konačan rezultat postavio Videmont (63).

Bila je to deveta Klauđerovićeva utakmica u drugom mandatu u Viljnusu i četvrti gol. Proradio je presudnom delu sezone, na poslednjih pet mečeva četiri puta je slao lopte u mrežu i potvrdio da je napadač starog kova. Okruglo 140. gol u karijeri, ako je verovati podacima specijalizovanih sajtova.

Još značanije, drugi pehar prvaka Litvanije. Te 2016. je bio perjanica tima, prvi strelac lige (20 golova na 19 utakmica). U sveže završenom prvenstvu učinak bi bio verovatno dvocifren da je igrao od početka. Mada, zadovoljan je Andrija i ovako.

Makar koliko i čelnici Žalgirisa. Prekinuli su trogodišnju dominaciju Suduve i osmom šampionskom titulom izjednačili se sa Kaunasom, vladarom na prelazu dva milenijuma.



tagovi

Andrija KaluđerovićŽalgiris Viljnus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara