Al Ahli ima premijerligaški triling vrhunskih zabavljača u napadu: Potpisao i Sen Maksiman!

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 17:52

Njukasl prodao krilnog napadača

Saudijski fudbal je bogatiji za još jedno zvučno ime.

Ugovor sa Al Ahlijem iz Džede je danas i zvanično potpisao Alan Sen Maksiman iz Njukasla. Engleski klub je potvrdio odlazak atraktivnog krila o kojem se pričalo poslednjih nedelja.

Izabrane vesti

Al Ahli je Svrakama za obeštećenje platio 25.000.000 evra plus bonuse sa kojima bi transfer mogao da naraste na 30.000.000 evra čime je i zaradio na njemu s obzirom da ga je Nici pre četiri godine platio oko 18.000.000 evra. Francuz je potpisao ugovor na tri godine vredan 12.000.000 evra neto po sezoni.

Al Ahli je tako kompletirao triling premijerligaških napadača. Pre Sen Maksimana su u klub iz Džede došli Roberto Firmino iz Liverpula i Rijad Marez iz Mančester Sitija. Navijači na društvenim mrežama su složni u oceni da je Al Ahli dobio pravu fudbalsku zabavu jer je reč o trojici veoma atraktivnih igrača koji su po tom parametru bili u samom vrhu premijerligaškog fudbala. Firmino je poznat kao nesebičan igrač koji potezom rešava utakmice, Marez je tehnički bio jedan od najdominantnijih igrača u ligi, a Sen Maksiman jedan od najboljih driblera.

Podsetimo da je na gol Al Ahlija došao i senegalski čuvar mreže Eduar Mendi iz Čelsija, a odranije je tu alžirski vezista Rijad Budebuz koji je nekada igrao za Monpelje, Betis, Seltu, Sent Etjen... Na klupu je pre dva dana stigao nemački starteg Matijas Jajsle iz Salcburga.

S obzirom da u saudijskom fudbalu svaki klub može imati najviše osmoricu stranaca, očekuje se da Al Ahli dovede još zvučnih pojačanja. Pre svega u veznom redu. Do sada su se kao želje pominjali Pol Pogba, Stanislav Lobotka, Pjotr Zjelinski, Sofijan Amrabat, Frank Kesi... Očigledno je da Al Ahli traži centralnog ili zadnjeg veznog.



tagovi

Al AhliAlan San MaksimanLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara