Foto: Reuters
Foto: Reuters

Alaba zadužio Ramosovu četvorku: U dresu Reala do novih uspeha

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.07.21. | 13:22

Defanzivac promovisan u španskoj prestonici

David Alaba danas je zvanično promovisan na stadionu Santjago Bernabeu, a novajlija u defanzivi Reala na predstavljanju u Madridu zadužio je dres sa brojem četiri koji je do aktuelne sezone nosio Serhio Ramos.

Doskorašnji fudbaler Bajerna u prestonicu Španije stigao je kao slobodan igrač i odmah preuzeo breme naslednika doskorašnjeg kapitena koji je takođe, po isteku ugovora, promenio sredinu.

Izabrane vesti

"Hvala svima na srdačnoj dobrodošlici. Veoma sam ponosan i zahvalan što sam zadužio dres Real Madrida i daću sve od sebe da u njemu postignem pregršt uspeha. Napred Madrid", rekao je austrijski defanzivac na promociji.

Zadovoljstvo zbog saradnje nije skrivao ni Florentino Perez, prvi čovek Reala.

"Zahvalan sam Alabi jer je izabrao Real za nastavak karijere. Dolazi iz Bajerna, prijateljskog kluba u kojem je osvojio mnoge trofeje. Za njega je ovo poseban dan, moraće da se suoči sa uzbudljivim izazovom i da osvoji nove trofeje u dresu Reala", rekao je Perez.

Alaba je u Madrid stigao posle više od jedne decenije staža u prvom timu Bajerna, a sa Realom je potpisao ugovor do leta 2026. godine. Kapiten austrijske reprezentacije u predstojećem periodu imaće odgovoran zadatak da nadomesti odlazak Serhija Ramosa koji je prešao u Pari Sen Žermen.



tagovi

David Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara