AFP
AFP

Alahuelense šampion KONKAKAF lige: Deportivo skupo platio propuštenu lekciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 06:18

Lavovi pobedom (3:2) nad najvećim rivalom stigli do trofeja

Drugi put u tri meseca Alahuelense je slavio (3:2) u najvećem kostarikanskom derbiju. Ponovo su Lavovi iz Alahuele do trijumfa nad Deportivom Saprisa stigli na bolan način, posle preokreta, a so na ranu predstavljala je činjenica da je večerašnji ulog bio dragoceni pehar KONKAKAF lige.

Početkom novembra, Alahuelense je u klasiku Kostarike uspeo da dva puta da anulira zaostatak, a potom i potpuno preokrene rezultat (3:2) za dragocena tri boda. Bolni novembarski udarac bio je dodatni motiv Deportivu pred finale KONKAKAF lige, međutim, gosti iz tog susreta očigledno nisu izvukli pouke te su ponovili greške koje su ih večeras koštale pehara u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Utakmica je počela po idealnom scenariju za goste. Kolindres je uputio snažan udarac u 18. minutu, a posle intervencije Moreire lopta je došla do Bolansa koji je spretno prosledio u gol. Kao i u novembarskom susretu, Alahuelense nije poklekao nakon gola rivala, a izjednačenje je doneo Sekeira na nesebično proigravanje Martineza.

Posle ujednačenog prvog dela igre u kojem je čak blagu prednost imao Deportivo, domaćin je u potpunosti preuzeo komandnu palicu u nastavku. U 63. minutu Roman je sjajno izvedenim slobodnim udarcem potpuno preokrenuo rezultat, a na majstoriju defanzivca samo tri minuta kasnije nadovezao se Lopez neodbranjivim projektilom sa više od 20 metara.

Dva gola zaostatka isključila su bilo kakve kalkulacije kad su bile u pitanju opcije gostiju, pa je u završnici utakmice strateg Deportiva sve karte stavio na napad. Ofanzivna filozofija dala je rezultata, ali samo toliko da dvojac rezetvista ublaži poraz. U 87. minutu Angulo je zatresao mrežu posle dodavanja Sinklera.

Pobedom u finalu KONKAKAF lige Alahuelense je stigao treći put u istoriji do prestižnog trofeja čime se izjednačio sa večerašnjim protivnikom, ujedno i najvećim rivalom.



tagovi

AlahuelenseDeportivo SaprisaKONKAKAF liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara