©AFP
©AFP

Alarmantno stanje u Realu: Ančeloti definitivno primoran da improvizuje za Madrilenjo

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 12:20

Ridiger još ne trenira, strateg Kraljevskog kluba na raspolaganju za gradski derbi ima samo jednog štopera

Povreda Antonija Ridigera u susretu sa Hetaveom nagovestila je probleme za Real u narednim kolima Primere. Peh koji je doživeo Nemac ostavio je Karla Ančelotija sa samo jednim štoperom u rotaciji, te je upražnjeno mesto do kraja utakmice zauzeo Eduardo Kamavinga, a dani koji su usledili potvrdili su da će tim sa Santjago Bernabeua makar za naredni susret ostati vezanih ruku kada je u pitanju rotacija.

Ridiger je pretrpeo udarac usled kojeg je morao da bude zamenjen početkom drugog poluvremena, ali je nada u brz povratak centralnog defanzivca tinjala do konkretnijih analiza i jasnije slike, ipak vest da Nemac danas nije u trenažnom procesu, dan pred gostovanje Atletiko Madrida, praktično je potvrda da će propustiti Madrilenjo.

Izabrane vesti

Izostanak još jednog štopera doveo je Ančelotija u situaciju da je od četiri igrača koja konkurišu za dva mesta u timu ostao na samo jednom. Elder Militao i David Alaba su ranije pretrpeli povrede ukrštenih ligamenata i već dduži period su van konkurencije, a posle povrede Nemca, samo je Načo spreman za susret sa Atletikom.

Iako će tek konferencija za medije zakazana za danas doneti zvanični odgovor da li je Ridiger u stanju da izađe na megdan izabranicima Dijega Simeonea, velike su šanse da se se štoper ne nađe u startnoj postavi (možda čak ni u protokolu). U kojoj meri bi izostanak Nemca predstavljao peh sam po sebi, ne računajući ograničene opcije na njegovoj poziciji, najbolje govori podatak da je igrač sa najviše minuta ove sezone u Realu.

Da muke budu još veće pobrinuo se Aurelijen Čuameni, jedan od igrača koji bi inače konkurisao kao alternativna opcija, žutim kartonom protiv Hetafea usled kojeg je suspendovan za naredni susret. Iz te perspektive kao eventualna rešenja za gašenje požara se nameću bekovi Danijel Karvahal i Ferlan Mendi.

Izvesno je da je pred strategom Reala Rubikova kocka na kojoj nedostaju pojedina polja, te kako god bude sklopljena neće moći da se okarakteriše kao savršena te iz te se iz te perspektive kao suštinsko pitanje nameće da li će Kraljevski klub uspeti i desetkovan da nađe ređenje za treći napad u Primeri ove sezone.


tagovi

Real MadridAntonio Ridiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara