Bruno Petković (©AFP)
Bruno Petković (©AFP)

Albanac Muči šokirao Maksimir! I Dinamo mora po pobedu u revanšu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 21:58

Legija sjajnim golom u 82. minutu stigla do remija u Zagrebu

Pred 4.597 gledalaca na Maksimiru, po očajnom terenu, zagrebački Dinamo i Legija iz Varšave odigrali su nerešeno 1:1 (0:0). Baš kao i Crvena zvezda i Šerif dan ranije u Beogradu, što znači da ćemo tek u revnašima 10. avgusta saznati hoće li u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona doći do velikog derbija nekadašnje Jugoslavije.

U ne mnogo uzbudljivom duelu, u kom je domaćin imao inicijativu, ali ne i veliki broj konkretnih akcija, Zagrepčani su poveli u 60. minutu sjajnim pogotkom Bruna Petkovića, Sa 11 metara na centaršut Luke Ivanušeca šutirao je glavom kao nogom. Nemoćan bi bio i bolji golman nego što je Artur Boruc.

Izabrane vesti

Delovalo je da će Modri uspeti da sačuvaju stečenu prednost. Čak su mogli i da je dupliraju posle kontranapada u 80. minutu, kada je Lirim Kastrati fenomenalno istrčao po desnoj strani, poslao povratno dodavanje, a Petković vešto kroz noge propustio loptu do Kristijana Jakića, ali je 24-godišnji vezista oklevao sa udarcem i spetljao se u driblinzima. Kako to obično biva u fudbalu, usledila je kazna.

Samo dva minuta kasnije rezervista Legije, Albanac Ernest Muči, sjajno je šutirao sa nekih dvadesetak metara. Ispostavilo se, za konačnih 1:1 kojima će mnogo zadovoljniji biti gosti.

Reč je o 20-godišnjaku koji je prošle zime stigao u Varšavu iz Tirane, a prošlog leta bio je u startnoj postavi albanskog kluba protiv Crvene zvezde na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je poražen, sada bi mogao da dobije priliku za svojevrsni revanš.

Iako je Dinamo imao veći posed lopte, Legija je prva ozbiljno zapretila. U dva minuta (17-18) Dominik Livaković dobrom koncentracijom sprečio je prvo Rafaela Lopesa, pa Mahira Emrelija da donesu prednost Legiji. Bile su to i jedine konkretne situacije pred golom Dinama sve do 67. minuta, kada je Filip Mladenović (odigrao ceo meč) odlično centrirao sa leve strane na drugu stativu, gde je Josip Juranović uhvatio volej, ali je loptu pred gol-linijom odbio Francuz Kevin Teofil.

Zagrepčani su uspeli da zatresu mrežu u prvom delu utakmice, ali je pogodak Ivanušeca iz 23. minuta opravdano poništen zbog ofsajda u kom se nalazio prilikom šuta Petkovića, tako da je uzalud dobro reagovao na odbijenu loptu Boruca.

Upravo je Luka Ivanušec bio najaktivniji igrač Dinama u prvom delu meča, ali kako je vreme odmicalo i on je fizički padao.

Pogodak Petkovića samo pet minuta ranije najavio je Lovro Majer bombom sa preko 20 metara, ali je Boruc tada uspeo paradom da sačuva svoj gol. Ne i na već pomenut sjajan šut Dinamovog napadača glavom. Potpuno su zaboravili defanzivci Legije na Petkovića u toj situacij, imao je vremena da se pozicionira i čeka centaršut Ivanušeca posle akcije sa Ristovskim na desnoj strani. A onda je prosto odneo Vetesku u vazdušnom duelu.

Nije to bilo dovoljno Modrima da u boljem položaju čekaju revanš. Strepeće Dinamo 10. avgusta, ali neće ni Legiji biti lako. Sve isto kao što će biti i u duelu Šerifa i Crvene zvezde...

*************************

DINAMO ZAGREB - LEGIJA 1:1 (0:0)

/Petković 60 - Muči 82/

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Teofil, Franjić - Jakić, Mišić (85. Bulat) - Ivanušec, Majer (64. Kastrati), Oršić (85. Menalo) - Petković

Legija (3-5-2): Boruc - Jendžejčik, Veteska, Navrocki - Juranović, Sliš, Martins, Lukinjas, Mladenović - Lopes (75. Muči), Emreli (75. Pekhart)

*************************

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE – TREĆE KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Malme - Rendžers 2:1 (0:0)

/Riks 47, Birmančević 49 - Dejvis 90+5/

Sparta Prag - Monako 0:2 (0:1)

/Čuameni 37, Foland 59/

Kluž - Jang Bojs 1:1 (1:0)

/Manea 4 - Siero 90+3/

Genk - Šahtjor 1:2 (1:0)

/Onuaču 39 - Tete 63p, Alan Patrik 81/

PSV - Midtjiland 3:0 (3:0)

/Madueke 19, Gece 29, Gakpo 32/

Crvena zvezda - Šerif 1:1 (1:1)

/Dioni 45+1 - Kasteneda 33/

Olimpijakos - Ludogorec 1:1 (0:0)

/Kamara 87 - Despodov 50/

Sreda

Spartak Moskva - Benfika 0:2 (0:0)

/Silva 51, Žilberto 74/

Dinamo Zagreb – Legija 1:1 (0:0)

/Petković 60 – Muči 82/

Ferencvaroš – Slavija Prag 1:0 (2:0)

/Kačaraba ag 44, Karatin 50p/


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaDinamo ZagrebBruno PetkovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara