Zakarija, Vlahović i Dibala (ⒸReuters)
Zakarija, Vlahović i Dibala (ⒸReuters)

Alegri najavio rotacije: Što više napredujemo, to će biti više prostora za sve igrače

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 14:01

"Nekada ćemo igrati sa trojicom u napadu, nekada ne"

Pogodio je Juventus dovođenjem Dušana Vlahovića i Denisa Zakarije u januarskom prelaznom roku i stavio na slatke muke Masimilijana Alegrija.

Novajlije su se odlično uklopile, dodatno samopouzdanje dobili su pogocima u debitantskom nastupu, tako da trener sada ima nove opcije u izboru tima. Posebno u napadu jer je Vlahović počeo sjajno, pa gubitak Federika Kjeze za ostatak sezone zbog povrede ne bi trebalo da bude problem.

Izabrane vesti

Određenih problema već je bilo za meč četvrtfinala Kupa Italije sa Sasuolom, pošto je Vlahović igrao sam u špicu za razliku od prvenstvenog duela sa Veronom kada je po bokovima imao Moratu i Dibalu. Sada se čeka Alegrijev izbor za nedeljni derbi s Atalantom u Bergamu (20.45).

Nedelja, 20.45: (3,10) Atalanta (3,35) Juventus (2,45)

U konkurenciji za tim ponovo je Mojze Ken, koji je bio suspendovan za utakmicu sa Sasuolom zbog crvenog kartona dobijenog još u avgustu i to u u dresu Čelsija.

"Nekada ćemo igrati sa trojicom u napadu, nekada ne. Ken se vratio i dobro radi, dok će se Bernardeski vratiti u ponedeljak", rekao je Alegri na konferenciji za medije pred odlazak u Bergamo.

Juventus je i dalje aktivan na tri fronta. Pored plasmana u polufinale Liga kupa bori se za mesto među četiri najbolja u Seriji A, odnosno direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone, dok ga u elitnom takmičenju čeka dvomeč osmine finala protiv Viljareala.

"Što više napredujemo, to češće igramo utakmice na svaka tri dana, a to znači da će biti više prostora za sve igrače da dobiju minutažu", istakao je strateg Stare dame.

Predstojeći duel sa Atalantom je od velikog značaja za oba tima. Domaćin iz Bergama je u padu forme, ima samo jednu pobedu u poslednjih šest prvenstvenih okršaja, a u međuvremenu je eliminisan iz kupa. Pokušaće Torinezi to da iskoriste i popnu se na četvrto mesto.

"Posle dva poraza i dva remija (protiv Atalante u Seriji A), vreme je da pobedimo. Nema potrebe da pričam koliko dobar posao Gasperini radi ovih godina u Atalanti. Konstantno izvlači maksimum iz ekipe i ostvaruje dobre rezultate, tako da moramo da mu čestitamo", učtiv je bio Juventusov trener.

Osvrnuo se Alegri još jednom na sjajne partije Dušana Vlahovića, koji u prve dve utakmice za Juventus ima dva gola. Doduše, protiv Sasuola je to bio autogol, ali nakon prodora i šuta srpskog reprezentativca.

"Dolaskom Vlahovića dobili smo igrača koji nam je nedostajao, ali ponavljam, još nismo ništa napravili. Cilj Juventusa je da redovno pobeđuje", zaključio je Alegri.


tagovi

Mojze KenDušan VlahovićFederiko BernardeskiPaulo DibalaAlvaro MorataMasimilijano AlegriJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara