Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Alegri priznao: Nešto ne radimo dobro kod oporavka, Vlahović i dalje povređen, nije trenirao tri dana...

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.22. | 17:38

Trener Juventusa se ipak nada da će srpski golgeter biti u konkurenciji za sastav do derbija sa Interom

Masimilijanu Alegriju gori pod nogama. Ispao je Juventus iz Lige šampiona, na nokaut fazu može da da zaboravi, a upitno je hoće li i do Lige Evrope. Ništa mu ne ide na ruku. Kao da muka sama po sebi nije što će u utakmici odluke sutra udariti na Pari Sen Žermen, nego će torinski klub biti bez polovine prvotimaca.  

U Staroj dami lupaju glavom o zid zbog situacije u koju su se doveli. Sve vreme osluškivaće šta se dešava u Izraelu i nadati se pozitivnom ishodu u duelu sa francuskim šampionom. A, biće bez: Dušana Vlahovića, Anhela di Marije, Pola Pogbe, Federika Kjeze, Bremera, Vestona Mekenija, Matije de Šilja, Leandra Paredesa, Marlija Akea i Samjuela Ajlinga, kao i suspendovanog Danila.  

Izabrane vesti

Povrede su razorile Juventus, upropastile su mu prvi deo sezone. Masimilijano Alegri je držao jezik za zubima, suzdržavao se i pred meč poslednjeg kola Lige šampiona priznao - negde se prave greške. Kontinuirano. Ambulanta u Torinu je uvek puna.  

“Previše povreda mišića? Sigurno da nešto nije u redu, nešto se ne radi dobro kod oporavka. Doduše, ne treba zaboraviti da smo krenuli bez trojice igrača i da to utiče na druge, jer uvek moraju da budu na terenu”, rekao je Masimilijano Alegri na konferenciji za medije pred “biti ili ne biti” utakmicu i detaljno pojasnio situaciju sa povredama: 

“Za Mekenijevu povredu nismo sigurni da li je posledica udarca ili istezanja, pa ću sutra na raspolaganju imati samo četvoricu veznih igrača: Miretija, Fađolija, Lokatelija i Rabioa. Sutra Vlahović neće igrati, nije trenirao prethodna tri dana, ali se nadamo da će biti spreman za Inter. Di Marija i Bremer bi mogli da se oporave za nedelju“. 

Koliko-toliko olakšavajuća okolnost jeste da se u stroj vratio Manuel Lokateli, pa će Alegri imati opciju više u veznom redu.  

“Za sutrašnji meč se oporavio samo Lokateli, niko drugi. Ali, imamo dovoljno igrača za važnu utakmicu. Dosta mladih igrača i biće to dobar test za njih. Moramo da odigramo dobru utakmicu, jer se suočavamo sa jednim od najjačih klubova u Evropi. Sreća je uvek potrebna, ali potrebno je da igramo inteligentno i oprezno u fazi defanzive. U Parizu smo dali dva gola”. 

Pol Pogba je jedan od igrača koji nisu igrali ove sezone i koji se, sada je izvesno, neće vratiti pre 2023. godine. Svi u Juventusu i Francuskoj nadali su se da će se ranije oporaviti, ali će, po svemu sudeći, propustiti Mundijal... 

“Još nisam razgovarao sa Polom... Nepotrebno je ponavljati ono što je već rečeno. Odlučio je da se ne operiše, nadao se da će se tako brže vratiti, i zaigrati za Juve i na Svetskom prvenstvu. Žao mu je i zbog Juventusa i zbog Francuske. Kažnjeni smo, kao da ga nemamo”, kazao je strateg torinske Stare dame i dotakao se Federika Kjeze

“Federiko nije u idealnom stanju da bi mogao da odigra utakmicu. Nadao sam se da ću moći da ga koristim što pre, ali nije tako”.



tagovi

Masimilijano AlegriDušan VlahovićPol PogbaFederiko KjezaManuel LokateliJuventusPari Sen ŽermenLiga šampionaLiga Evropefudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022Mundijal

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara