(©Reuters)
(©Reuters)

Učinak reprezentativaca: Strepnja zbog Vlahovića, Milenković strelac, Mladenović igra fudbal života

Vreme čitanja: 5min | pon. 31.10.22. | 10:23

Sad Mašović ispao iz stroja, Lazović i Ilić i dalje povređeni

Još dva kola i kraj. Pašće zavesa na domaća prvenstva, a najbolji fudbaleri sveta će se presvući u dresove reprezentacija. Među njima i srpski asovi, od kojih će 26 naći mesta u avionu za Katar.

Minuli vikend nije bio tako sjajan za Orlove, pošto je i dalje dosta povređenih, onih koji nemaju veliku minutažu u klubovima... Brinu najviše Ivan Ilić i Darko Lazović, koji su duže vreme van terena i nema jasnih informacija kada će moći da zaigraju za Veronu. Zbog povreda su ispali iz stroja i Dušan Vlahović, Andrija Živković, a novo ime na spisku je Erhan Mašović.

Izabrane vesti

GOLMANI

Radovao se Vanja Milinković-Savić pobedi Torina nad šampionom Milanom (2:1), ali golu rivala je prethodilo njegovo izletanje i ostavljanje prazne mreže, što je Mesijas iskoristio. Bez dileme pogotku je prethodio faul nad igračem Torina, međutim, sudija se nije oglasio, tako se pogodak, kako su ga klasifikovali italijanski mediji, računa kao Vanjin kiks i zbog toga je dobio dosta niske ocene u štampi.

I Predrag Rajković je imao loš momenat na golu Majorke, koji je njegov tim koštao dva boda. Srpski čuvar mreže nije dobro procenio let lopte posle centaršuta Laza, verovao je da ide u gol-aut, a ona je udarila u stativu i završila u mreži, čime je Espanjol došao do remija (1:1).

Sevilja sa Markom Dmitrovićem na golu je doživela poraz kod kuće od Rajo Valjekana (1:0), a srpski reprezentativac nije mogao ništa kod preciznog udarca Alvara Garsije.

Belgijanci kažu da je Marko Ilić imao dobar dan na golu Kortrajka, spasao je njegov tim poraza u duelu sa Serkl Brižom (1:1).

ŠTOPERI

Ne može da prođe sezona u Seriji A a da Nikola Milenković ne postigne bar jedan gol. E, pa neće ni ova. Štoper Fjorentine je posle asistencije u prošlom upisao pogodak u ovom kolu protiv Specije (2:1). Odigrao je svih 90 minuta za Ljubičaste i to može da raduje selektora Stojkovića.

Strahinja Pavlović je propustio meč Salcburga zbog crvenog kartona dobijenog u prošlom kolu, a na terenu nije bilo ni Erhana Mašovića. Njegov Bohum je doživeo težak poraz od Volfzburga (4:0), ali srpski reprezentativac je zbog povrede preskočio utakmicu.

Mašović se duže vreme muči sa povredom aduktora i moraćemo da sagledamo šta je najbolje da radimo“, rekao je Tomas Leč, trener Bohuma, a njegove reči zvuče malo zabrinjavajuće.

Zato se na teren vratio Miloš Veljković, oporavio se od povrede mišića, kao što je i rekao za Mozzart Sport, a čim on igra, igra i Verder, koji je savladao Hertu (1:0).

Svih 90 minuta odigrao je Srđan Babić za Almeriju u pobedi nad Seltom (3:1). Njemu je ovo 11. put da je starter u 12 utakmica u Primeri i sve je odigrao od početka do kraja, tri puta je nosio i kapitensku traku crveno-belih. Posle poziva i šanse koju je dobio u Ligi nacija, ima sve razloge da se nada pozivu za Katar.

Strahinja Eraković je u dresu Crvene zvezde odigrao poluvreme protiv Kolubare (2:0), a potom je dobio poštedu pred utakmicu sa Monakom u četvrtak, koja će biti odlučujuća za evropsko proleće.

Ono što, pak, nisu dobre vesti je da je Matija Nastasić celu utakmicu Majorke protiv Espanjola odgledao s klupe.

BOKOVI

Andrija Živković je, kao što je najavljeno, propustio derbi sa AEK-om (0:2) zbog povrede prsta, ali se očekuje da se uskoro vrati na teren. Nemanja Radonjić je s klupe odgledao pobedu Torina nad Milanom (2:1). A, Darko Lazović se vodi kao i dalje povređen, te neće biti u sastavu Verone večeras protiv Rome.

Dosta je bolja situacija na levom boku. Filip Kostić je odigrao 72 minuta za Juventus u pobedi nad Lečeom (1:0), a Filip Mladenović igra karijeru života. Novo kolo, nova maestralna partija, gol i asistencija srpskog beka u dresu Legije. U poslednjih pet kola dao je četiri gola, uz tri asistencije. A, sve ukupno po pet pogodaka i dodavanja za golove!

Aleksa Terzić je igrao poslednjih 13 minuta za Fjorentinu, dok je Mihailo Ristić ponovo bio na klupi Benfike.

SREDINA

Saša Lukić je odigrao dobru partiju za Torino u pobedi nad Milanom (2:1), bio je po običaju svih 90 minuta na terenu.

Sevilja je pretrpela poraz od Raja, ali je Nemanja Gudelj ponovo igrao od početka do kraja, čime se, kako piše i Diario Sevilja, pokazalo da je u potpunosti „kupio“ trenera Sampaolija.

Gudelj je letos bio kandidat da napusti klub. Čak se tražilo od njega da mu se redukuje plata, da bi ostao u klubu, ali kako se često dešava u fudbalu, neke stvari se ili dese ili ne dese. Srbin je ostao u Sevilji, a po dolasku Sampaolija postao je veliki stub oslonac u defanzivi tima. Bez obzira na to koja mu je pozicija, da li kao defanzivni vezni ili kao centralni defanzivac, u sistemu sa trojicom ili četvoricom pozadi, Gudelj je igrač koji je najviše vremena proveo na terenu kod Argentinca u ovih šest utakmica“, piše u tekstu posvećenom Gudelju.

Marko Grujić je bio tek minut na terenu u timu Porta, Uroš Račić je igrao dvadesetak minuta za Bragu, a Nemanja Maksimović će večeras sa Hetafom da vodi borbu protiv Elčea.

Ivan Ilić nije bio na terenu još od utakmice Norveška – Srbija, a po svemu sudeći neće ni večeras protiv Rome, iako se najavljivalo još prošle nedelje da bi mogao da bude na klupi protiv Sasuola.

Kada je u pitanju grupa ofanzivnih vezista, Sergej Milinković-Savić je u centru pažnje italijanske javnosti, jer će zbog prestrogo dobijenog žutog kartona protiv Salernitane (1:2) propustiti za vikend veliki derbi sa Romom i to je raspalilo vulkan nezadovoljstva iz tabora Lacija.

Dušan Tadić je odmarao minulog vikenda, jer će Ajaks tek u sredu igrati sa Viteseom.

Filip Đuričić je dao sve od sebe, gurao je Sampdoriju protiv Intera, imao nekoliko zapaženih akcija, ali nije vredelo, Nerazuri su glatko slavili sa 3:0, a srpski reprezentativac je u 72. minutu zamenjen.

Stefan Mitrović je propustio meč Crvene zvezde u Lazarevcu, da bi se odmorio i spremio za gostovanje Monaku u četvrtak.

NAPAD

Bez golova ovog vikenda. Aleksandar Mitrović je imao brdo šansi za Fulam protiv Evertona, ali kako je koju promašio, tako je bio sve nervozniji. Nijedna lopta nije završila u mreži, a Karamele su se bunile posle meča smatrajući da je Mitrogol morao da dobije crveni karton zbog gaženja Idrisa Geja.

Luka Jović je igrao 77 minuta za Fjorentinu protiv Specije (2:1), ali nije bio tako ubojit kao koji dan ranije na evropskoj sceni.

Dušan Vlahović je zbog povrede preskočio meč Juventusa i Lečea (1:0), a italijanski mediji unose nemir pisanjem da je možda srpski as obnovio problem oko pubične kosti i da će gotovo sigurno propustiti utakmice protiv Pari Sen Žermena i Intera u narednih sedam dana.

Večeras će Đorđe Jovanović i njegovi Makabi igrati meč u prvenstvu Izraela, dok je Dejan Joveljić već na odmoru, jer je za njegov Galaksi završeno prvenstvo MLS lige porazom u plej-ofu.



tagovi

Marko DmitrovićPredrag RajkovićVanja Milinković SavićSergej Milinković SavićSaša LukićNemanja GudeljErhan MašovićSrđan BabićNikola MilenkovićMiloš VeljkovićAleksandar MitrovićDušan VlahovićFilip MladenovićFilip Kostićfudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara