Anjeli i Alegri (©Reuters)
Anjeli i Alegri (©Reuters)

Alegrija čeka najteži posao: Anjeli mu na večeri predao baklju, sa Kerubinijem mora da garantuje Evropu

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 01:08

I mir u ekipi...

Juventusov novi život počeo je izjavom vlasnika kluba Džona Elkana da Masimilijano Alegri sigurno ostaje trener i da ima punu podršku novog predsednika.

Vest koja je zatresla ne samo Italiju, dobija nova poglavlja. Odluka Andree Anjelija i kompletnog Borda direktora da potpuno niotkuda podnese neopozive ostavke nije došla kao šok za ceo fudbalski svet, već i za Maksa Alegrija i sportskog direktora Federika Kerubinija. Italijanska štampa javlja da su obojica bili potpuno nesvesni onoga što se dogodilo u ponedeljak uveče, ali su ubrzo od Elkana dobili uverenje da će obojica ostati na svojim pozicijama. Iako oni, navodi Gazeta delo Sport, prvobitno nisu želeli da ostanu.

Izabrane vesti

Oni su, naime, ponudili svoje ostavke zajedno sa ostatkom uprave, ali je Anjelijevo kategoričko "NE" sprečilo takav rasplet. Ovaj potez je podržao i Elkan. Dobro obavešteni izvori tvrde da novonastala situacija neće imati kratkoročne posledice na njih dvojicu, ali su od novog vrha kluba dobili zadatke i obaveze koje se očekuju da ispune.

Elkan sada treba da oformi novi Bord direktora i očekuje se da se to dogodi na sastanku deoničara 18. januara. Za to vreme, odnosno do kraja sezone Alegri i Kerubini moraće da zadrže mir u svlačionici, ekipu ujedinjenu, a od obojice se traži da garantuju izlazak u Evropu, po mogućstvu Ligu šampiona naredne jeseni.

Petak, 20.00: (2,65) Srbija (3,20) Švajcarska (2,95)

Njih dvojica su imali sastanak sa Pavelom Nedvedom i Mauriciom Arivabeneom kako bi razgovarali o svemu što se dogodilo, dok je trener prvog tima kasnije bio i na večeri sa Anjelijem koji mu je, po tvrdnjama milanske Gazete, predao baklju i nova zaduženja. On više neće biti klasičan trener, ni menadžer kao što je to slučaj na primer kod ostrvskih ekipa, ali će imati verovatno nikad bliskiji odnos sa Kerubinijem.

Prema sadašnjim informacijama, zbog svega što se događa Juventus praktično neće ni imati budžet za zimski prelazni rok, a ekipa će morati da se finansira iz sopstvenih izvora dok se kriza ne smiri. Već se spekuliše o nekim odlascima, prvi na izlaznim vratima mogao bi da bude Veston Mekeni, a pominje se i da će Stara dama verovatno otkazati neke pozajmice svojih nadolazećih prvotimaca kako bi popunila udarne rupe u sastavu.

Najveća kriza još od Kalčopolija mogla bi da uvede Juventus u potpuno novo doba. Nova uprava imaće zadatak da ispegla sve Anjelijeve brljotine, da pokuša da popravi bankovno stanje koje je katastrofalno i uradi sve moguće da izbegne scenario iz 2006. godine, kada je klub izbačen u Seriju B. Ni to nije unapred isključen scenario, ali je još rano da se o tome priča i piše, pošto su državne vlasti u Italiji tek otvorile istragu povodom svih malverzacija za koje se terete Anjeli i njegovi saradnici tokom prethodnih godina.

U svemu tome svoje mesto ima i Kristijano Ronaldo. Jasno je potpuno da je njegova kupovina iz madridskog Reala 2018. za 117.000.000 evra preopteretila klupske finansije koje su doživele brodolom u jeku pandemije virusa korona. Kako je inspekcija našla tajne dokumente po kojem je Ronaldu "ispod žita" uplaćivan novac koji mu se dugovao zbog korone, otvorila se Pandorina kutija i počeo da isplivava sav prljav veš.

Juventusu predstoje teški dani, a možda i najteži Alegriju koji je već bio pod baražnom paljbom kritičara zbog slabih igara ekipe u dosadašnjem toku sezone. Sada mu tek neće biti lako, ali bar ima čvrst izgovor za slučaj da kola odu u ambis. A, Juventus se po svoj prilici nalazi na ivici istog...


tagovi

JuventusMasimilijano AlegriAndrea Anjeli

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara