Aleksandar Čavrić zvanično napustio Slovan i najavio napad na titulu u Japanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 18:30

Srpski napadač se pridružio ekipi Ranka Popovića na jednogodišnju pozajmicu

Već nekoliko dana unazad podrazumevalo se kao gotovo, falila je samo zvanična potvrda. Danas je i ona stigla. Aleksandar Čavrić definitivno je napustio Slovan iz Bratislave i kako je prethodnih nedelja najavljeno pridružio se japanskoj Kašimi.

Ali ne trajno, makar ne ovog januara. Iako se isprva spekulisalo da će Slovan prodati 29-godišnjeg napadača za 2.000.000 evra, na sajtu slovačkog kluba obelodanili su da je reč o plaćenoj pozajmici sa pravom otkupa.

Izabrane vesti

Kako bilo, nekadašnji član OFK Beograda pridružiće se ekipi koju je pre oko mesec dana preuzeo srpski strateg Ranko Popović i na predstavljanju najavio napad na titulu koju Antlersi, inače najtrofejniji klub Japana, čekaju već sedam godina.

"Vrlo sam uzbuđen i srećan što ću se pridružiti Kašima Antlersu, velikom japanskom klubu. Veoma sam zahvalan klubu na istrajnosti u pregovorima o ovom transferu. Japan je dobro poznat u Evropi, a čuo sam sa raznih strana da je fudbal veoma popularan. Što se tiče Japana, utisci su pozitivni, zato sam uzbuđen zbog izazova sa Antlersima. Klub je osvojio najviše titula i razumem da su očekivanja naših navijača velika. Poslednjih godina godina smo bili daleko od osvajanja itule, ali daću sve od sebe da pomognem timu. Želim da doprinesem pobedi i ostvarim cilj o osvajanju titule. Svi, borićemo se zajedno!", izjavio je Čavrić.

Srpski napadač je od dolaska iz Genka za tim iz Bratislave odigrao 265 utakmica i ostvario učinak od 75 golova i 45 asistencija te Slovanu neće biti lako da ga zameni, ali je trener slovačkog tima Vladimir Vajs pre dvadesetak dana izjavio kako će zamena biti spremna.

"Selektirali smo trojicu fudbalera za Čavrićevu poziciju. Ukoliko ode, narednog dana imaćemo novog igrača, tako da smo spremni", izjavio je Vajs 10. januara.




tagovi

Zimski prelazni rok 2024TransferiKašima AntlersAleksandar Čavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara