(© AFP)
(© AFP)

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 20:05

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala

Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako smo pristrasni. Za takve, evo izazova: navedite fudbalera na planeti koji bolje igra glavom od Aleksandra Mitrovića! Moždane vijuge bi morale da se napregnu, verovatno bi se pojavila imena Jusefa En Nesirija, Kristijana Ronalda, Olivijea Žirua, Roberta Levandovskog i(li) Erlinga Halanda, ali Srbin je sigurno u tom društvu. Ako ne najbolji, onda makar jednako kvalitetan kao pobrojani.

Dokazao je vrednost u Premijer ligi, potvrđuje je i u Ligi šampiona Azije. Nije kao evropska, međutim, posle silnih ulaganja klubova iz arapskog sveta, naročito iz Saudijske Arabije, sve više skreće pažnju javnosti i postaje atraktivna, a i u njoj centarfor Al Hilala pokazuje šta može. Vazdužni prostor iznad Teherana je godinama bio tema svetskih medija, ali ovog utorka njime dominira novajlija iz Fulama.

Izabrane vesti

Razlog je činjenica da je upravo Mitrović iz vazduha poentirao već u 18. minutu gostovanja u Iranu i usmerio ekipu Žorža Žezusa ka premijernom trijumfu u Grupi D nad Nasadžijem (3:0).

To je snažnom Smederevcu već sedmi pogodak na osmoj utakmici otkako je obukao plavi dres. Drugi glavom. A znamo koliko ih se na sličan način nadavao za tim iz Londona ili u reprezentaciji Srbije.

Bio je Aleksandar Mitrović centralna ličnost na vrelom gostovanju Al Hilala u Teheranu. Najpre mu je VAR poništio gol, a potom je iznudio crveni karton rivalu (istovremeno je isključen jedan fudbaler gostiju zbog incidenta, što je iniciralo prekid i produžetak prvog poluvremena za čak 13 minuta).

Sergej Milinković Savić nije bio u kombinacij za meč, upamćen po premijernom pogotku Nejmara u novoj sredini. Brazilac je stigao u transferu vrednom 90.000.000 evra iz Pari Sen Žermena, zabeležio tri asistencije do ovog susreta, a onda napokon pogodio. Usledio je u nadoknadi još jedan mat (Al Šeri) Na taj način Al Hilal je ostvario prvu pobedu u takmičenju i neutralisao kiks sa premijere, kad protiv Navbahora iz Uzbekistana nije bilo pogodaka.





tagovi

Aleksandar MitrovićAl HilalAl HilalAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara