Dobra ideja Gerija Nevila: Ko smanjuje plate i otpušta radnike, ne može da kupuje na leto

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.04.20. | 11:26

Neki klubovi su baš besramni

Koliko god voleli fudbal, jedno moramo teška srca da priznamo: mnogo ljudi koji vode taj predivni sport je – besramno.

U jeku pandemije virusa korona mnogo klubova vodi licemernu politiku: smanjuju plate fudbalerima i šalju zaposlene na prinudne odmore ili čak im daje otkaze, a sa druge strane kuju planove za trgovine u letnjem prelaznom roku!

Izabrane vesti

Glas protiv takvih likova i takvih klubova digao je Geri Nevil, legendarni as Mančester junajteda. On predlaže da se donese ukaz koji će sprečiti to fudbalsko šibicarenje na Ostrvu.
Morali bismo da gledamo širu sliku. Te priče kako će neko da kupi Kejna za 200.000.000 funti ili Sanča za 100.000.000, generalno te najave velikih transfera, potkopavaju sve dogovore koje klubovi vode sa igračima oko smanjenja plata“, kaže Nevil.

I predlaže šta činiti.
Ako neko za 30 odsto smanji plate igračima, a ovamo kuje plan da potroši bogatstvo na kupovinu novih fudbalera, tome bi trebalo da se uvede zabrana na dovođenje igrača u letnjem prelaznom roku. Tamo gde ima dima, ima i vatre i zato predlažem Premijer ligi da uvede taj embargo. Ako smanjuješ plate svojim fudbalerima, ako šalješ zaposlene na neplaćeno odsustvo, onda ne možeš da kupuješ igrače“, predlog je Gerija Nevila.

I i te kako ima smisla.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara