Aleksić sprečio poraz Radničkog 1923 u generalki

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 19:41

Šumadinci remijem sa liderom Mozzart Bet Prve lige Srbije zaključili cikuls kontrolnih utakmica.

Izabrali su Kragujevčani, čini se, pravog rivala za zadnju proveru pred nastavak sezone u Mozzart Bet Superligi. Jesenji prvak Mozzart Bet Prve lige Srbije i po svemu sudeći budući superligaš, OFK Beograd, pokazao se kao idealan sparing partner za značajno oslabljenu četu trenera Feđe Dudića, koja je još jednim remijem stavila tačku na period zimskih priprema – 1:1 (0:1).

Baš kao i na poslednje dve provere u Antaliji, protiv ruskog Krila Sovjetova i poljskog Lođa, Crveni su se i ovoga puta suočili sa ranim rezultatskim zaostatkom, koji su uspeli da neutrališu tek sredinom drugom poluvremena, da bi u samom finišu utakmice propustili lepu priliku za potpuni preokret.

Izabrane vesti

Nagomilani kadrovski problemi dobrano su pokvarili planove strategu kragujevačkog superligaša Feđi Dudiću, koji za današnju „generalku“ nije mogao da računa na čak petoricu standardnih prvotimaca (Simović, Vidakov, Zorić, Čolović i Bevis). Raspoloženje u stručnom štabu Crvenih dodatno je pokvarila informacija da je kondicioni trener Marko Petković zbog porodičnih obaveza bio primoran da prekine svoj radni angažman u klubu sa „Čika Dače“, pa će Šumadinci brže-bolje morati da pronađu novog stručnjaka koji će brinuti o kondiciji igrača.

Kao da se čitava ova atmosfera negativno odrazila na same igrače Radničkog 1923, koji su prilično mlako i smušeno ušli u današnju utakmicu, za razliku od Romantičara koji su očigledno želeli da ostave što je moguće bolji utisak u duelu sa članom srpske elitne divizije pred odlazak na Kipar. Dobar ulazak u utakmicu puleni trenera Sima Krunića uspeli su da krunišu već u 6. minutu, kada je posle povratne lopte devetnaestogodišnjeg Marka Stankovića, Dejan Georgijević iz neposredne blizine zatresao mrežu kragujevačkog superligaša.

Živnuo je malo Radnički 1923 nakon primljenog gola, uspeo da zapreti najpre preko Gluščevića, a potom i Ćosića, da bi najveće aplauze prisutne publike izmamio pokušaj novajlije Tomislava Dadića, koji je pred kraj prvog poluvremena odapeo „strelu“ sa dvadesetak metara nateravši čuvara mreže OFK Beograda Nikolu Simonovića na prvu ozbiljniju intervenciju.

Još jedan solidan pokušaj agilnog Ćosića sa distance u uvodnim minutima drugog poluvremena predstavljao je uvod u izjednačenje, koje je stiglo u 68. minutu, kada je mladi Milan Aleksić snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca po sredini gola iznenadio Simonovića, koji je ostao zatečen u ovoj situaciji.

Kako se bližio kraj utakmice, tako su i Kragujevčani pojačavali tempo, te su se u poslednjih 5-6 minuta praktično igrale viktorije pred golom Romantičara. Iz tog završnog pritiska proizašla je i šansa utakmice za Šumadince. Iskusni Nemanja Tomić je uputio dobar centaršut sa desne strane, njegov vršnjak Branislav Milošević zahvatio loptu glavom, ali je ona umesto u golu završila na stativi. Time je propala i poslednja prilika za Crvene da dođu do preokreta i trijumfa u završnoj proveri.

Šumadinci su ovom utakmicom zaključili ciklus zimskih provera i sada se polako okreću pripremama za prolećnu premijeru protiv niškog imenjaka narednog vikenda na „Čika Dači“.

PRIPREMNA UTAKMICA

RADNIČKI 1923 – OFK BEOGRAD 1:1 (0:1)

/Aleksić 68 – Georgijević 6/

KRAGUJEVAC

Stadion: „Čika Dača“.

Gledalaca: 250.

Sudija: Srđan Dimitrijević.

RADNIČKI 1923: Leković, Adžić, Šerbečić, Mitrović, Dadić, Ćosić, Aleksić, Vižđi, Vidosavljević, Gluščević, Činedu. Igrali su još: Đurić, Milošević, M. Vidović, Bukumira, Pecelj, Tomić, U. Vidović i Dimitrijević.

OFK BEOGRAD: Simonović, Mimović, Đermanović, Vujadinović, Nikolić, Plavšić, Ilić, M. Stanković, Marković, Halabrin, Georgijević. Igrali su još: Gojković, Mićić, N. Stanković, Mojsilović, Stojisavljević, Abosa i Mugoša.



tagovi

Radnički KragujevacOFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara