Slavlje posle gola Aleksisa Sančeza (Reuters)
Slavlje posle gola Aleksisa Sančeza (Reuters)

Aleksis slomio ratnički duh Bolivije: Golčina iz slobodnjaka, Čile na mundijalskom putu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 23:32

Domaćin ozbiljno pretio u La Pazu, golman Kortez i Sančez junaci Čileove pobede

Možda je imao uspone i padove u klupskoj karijeri, ali za reprezentaciju Aleksis Sančez uvek igra srcem i to se vidi. Večeras je, uz golmana Korteza bio jedan od junaka trijumfa protiv Bolivije u njenoj tvrđavi zvanoj La Paz kojim je Čile dva kola pre kraja južnoameričkih kvalifikacija povećao sebi šanse za plasman na Mundijal u Kataru - 2:3.

Jedan od aksioma kada je reč o reprezentativnom fudbalu Južne Amerike je da je Bolivija u gostima protivnik kojeg ćete lako pobediti, ali da se situacija menja kada stignete u La Paz. Od mečeva u prestonici pomenute zemlje, njene nadmorske visine od 3.640 metara i visokog atmosferskog pritiska strahuju i velikani poput Argentine i Brazila. I Čileu je večeras bilo vrlo neprijatno, pogotovo u većem delu drugog poluvremena kada je pri rezultatu 1:1 gol Bolivije visio u vazduhu.

Izabrane vesti

Sa nekoliko nestvarnih intervencija pomenuti Kortez je sprečio Zelene da povedu i na taj način odškrinuo svom timu vrata trijumfa. Kazna za neiskorišćene šanse stigla je u 77. minutu posle akcije u kojoj je veliki deo posla odradio Sančez, pre nego što je Maurisio Isla asistirao Nunjezu za rutinski gol. Taj momenat je u ozbiljnoj meri sasekao krila ratobornim Bolivijcima koji su kroz manje od deset minuta primili još jedan - ovoga puta Aleksis je tresao mrežu i to drugi put na utakmici pošto je u ranoj fazi meča direktno iz dalekometnog slobodnjaka doneo prednost gostima koja je u 37. minutu poništena zahvaljujući Enumbi.


Velike zasluge za činjenicu da je Bolivija od 60. do 75. minuta naterala Čile na ozbiljnu strepnju imao je rezervista Henri Vaka. Nažalost, vrhunsko izdanje sa klupe uspeo je da kruniše samo asistencijom u 88. minutu za utešni gol Marsela Morena. Pogodio je 34-godišnjak i najbolji strelac kvalifikacija za 2:3, desetim golom udahnuo malo nade Zelenima, ali su se Aleksis i drugovi odbranili u nadoknadi koja je trajala šest minuta.

Treba istaći i da je utakmica kasnila pola sata zbog obilnih padavina koje su natopile teren stadiona Ernando Siles. Osoblje se potrudilo da igralište koliko-toliko dovede u red, ali su igrači osećali posledice teškog terena koji je bio preplavljen barama.

Čile je skočio na petu poziciju koja garantuje baraž za mundijal, ali se nada večerašnjim kiskevima Urugvaja i Kolumbije koji imaju šansu da ga preskoče.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – JUŽNA AMERIKA (16. kolo)

Utorak:

Bolivija – Čile 2:3 (1:1)

/Enumbo 37, Moreno 88 - Sančez 14, 85, Nunjez 77/

Sreda:

00.00: (1,35) Urugvaj (5,30) Venecuela (10,0)

00.30: (2,10) Argentina (3,30) Kolumbija (4,00)

01.30: (1,25) Brazil (6,25) Paragvaj (15,0)

03.00: (2,50) Peru (3,00) Ekvador (3,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

BolivijaČilereprezentacija Čileareprezentacija Bolivije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara