Karles Alenja (©Reuters)
Karles Alenja (©Reuters)

Alenja završio sa Barsom, sad je igrač Hetafea

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.07.21. | 09:18

Kataloncima ide 50 odsto od sledeće prodaje

Seljakanja po pozajmicama su od danas prošlost za Karlesa Alenju.

Vezista Barselone, koji je pre dve godine igrao za Betis, a prošle za Hetafe, završio je saradnju sa matičnim klubom. Alenja će od naredne sezone biti “punopravni” fudbaler Hetafea, koji ga je dobio za – procente.

Izabrane vesti

Prema dogovoru, Barselona će dobiti 50 odsto od njegove sledeće prodaje, objavili su Katalonci na klupskom sajtu. Takođe, ima gigant sa Nou Kampa i klauzulu o povratnom otkupu Alenje. Za svaki slučaj, ako eksplodira na “Alfonso Perez” stadionu.

Đak koji je prošao kompletnu omladinsku školu Barselone i koji je u sezoni 2016/17 debitovao u crveno-plavom dresu, sakupio je samo 43 nastupa za klub. Nije uspeo da se probije, iako konkurencija bar u poslednje dve-tri godine baš i nije bila tako paklena, lutala je Barsa tražeći prave centralne veziste, ali nije našla neku savršenu kombinaciju.

Posle novog pokušaja na Nou Kampu, Alenja je zimus otišao u Hetafe na pozajmicu, odigrao je 22 meča, postigao dva gola, za dva asistirao i to je bilo dovoljno tamnoplavima da zatraže da ga otkupe.


tagovi

BarselonaKarles AlenjaPrimeraHetafe

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara