(© twitter.com/U_D_Almeria)
(© twitter.com/U_D_Almeria)

Almerija grabi ka Primeri, Sadik postigao 30. gol, biće još novca za Partizan

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 22:05

Nigerijac proradio posle mesec i po dana

Prošle sezone nije uspela, ove delujuje da hoće. Uverljivo grabi Almerija ka povrartku u društvo najboljih španskih klubova. Posle 20. kola Segunde ima lepu bodovnu zalihu u odnosu na najbliže pratioce, samim tim velike šanse da zahtevno takmičenje okonča na jednoj od prve dve pozicije vredne plasmana u Primeru.

Ekipa iz Andaluzije je savladala Saragosu 3:0, na taj način pokazala da nije u krizi izazvanoj duplimi remijima (sa Ueskom i Fuanlabradom), ovo joj je bila deseta uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza, što ilustruje koliko je spremna za uspeh.

Izabrane vesti

Sastav Đoana Rubija je na novom slavlju poveo Umar Sadik. Nigerijac je postio mesec i po dana, još od duela sa B timom Sosijedada – tad je uz pogodak dodao dve asistencije – ali se protiv Saragose vratio starim navikama. Pri rezultatu 0:0 otključao je bravu rivala, bio mu je to osmi gol ove sezone, ukupno 30. otkako je u jesen 2020. stigao iz Partizana.

Ovo je Sadiku bila 63. utakmica u dresu crveno-belih, a brojke pokazuju da nigde u karijeri nije bio ovako efikasan i redovan na terenu. Sve to je već donelo Partizanu 1.000.000 evra (po 500.000), jer je premašio granicu postavljenu za aktiviranje klauzula po broju golova i mečeva za Almeriju. Ona glavna nagrada čaka se sledećeg leta. Ukoliko se Amerija vrati u Primeru klubu iz Humske 1 sleduje još 3.000.000 evra. Na sve to valja dodati procente od buduće prodaje, a sa ovako raspoloženim napadačem i njegovim timom cena može da bude nekoliko desetina miliona evra.

U pobedi nad Saragosom - do subote veče vezala devet mečeva bez poraza na strani – učestvovao je i Srđan Babić. Štoper Crvene zvezde na pozajmicu u Almeriji je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton.



tagovi

segundaAlmerijaUmar SadikFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara