Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ambicije Taljeresa "sahranjene" na Groblju slonova, Kolon perfektnom penal-serijom otišao u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 05:21

Ekipa iz Santa Fea slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesterca 1:1, 5:3

Trud u grupnoj fazi se isplatio. Kolon je prvi deo sezone završio kao lider i uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu nokaut faze argetinskog Liga kupa. Dva crvena kartona, pregršt propuštenih prilika i pakleni ritam tokom čitavih devedeset minuta nakon kojih nije bilo pobednika, u pravi fudbalski spektakl zaokružila je penal-lutrija, u kojoj je ekipa iz Santa Fea bila perfektna i na Groblju slonova "sahranila" ambicije Taljeresa o osvajanju trofeja – 1:1 (1:1), penalima 5:3.

Od samog starta krenulo se u visokom ritmu, već u uvodnim minutima i jedni i drugi su imali po jednu izglednu priliku, da bi na isteku četvrt časa igre posle udarca iz ugla Kastro doveo Kolon u prednost. Na odgovor gostiju se nije dugo čekalo, samo deset minuta kasnije Fragapane je poravnao rezultat, a onda je usledio veliki broj neiskorišćenih prilika, za šta su u velikoj meri zaslužni vrlo raspoloženi čuvari mreže dva tima.

Izabrane vesti

Posebno golman Kolona Burijan, koji je nakon izjednačujućeg pogotka imao nekoliko vrhunskih intervencija do trenutka kada je njegov tim ostao sa igračem manje (isključen Meza u 50. minutu). Taljeres je pored terenske inicijative imao i igrača više, trener gostiju je reagovao ofanzivnim izmenama, odlučan da krene po plasman u polufinale, da bi sredinom drugog dela rezervista Mauri, samo sedam minuta pošto je kročio na teren, zaradio direktan crveni karton.

Kako je vreme odmicalo, i jedan i drugi tim su bili sve odlučniji da sreću okušaju jedanaestercima, kojima se na kraju i pristupilo. Fudbaleri Kolona bili su perfektni, pogodivši svih pet penala, dok je Burijan na drugoj strani pročitao jedan, sasvim dovoljno da svom timu obezbedi mesto u polufinalu, gde ga čeka Independijente, koji je nešto ranije, takođe nakon boljeg izvođenja penala, savladao Estudijantes.

ARGENTINA, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Estudijantes - Independijente 0:0, penalima 1:4

Nedelja

Kolon - Taljeres 1:1 (1:1), penalima 5:3

/Kastro 14 - Fragapane 25/

17.00: (2,30) Velez Sarsfild (3,05) Rasing (3,15)

22.30: (2,50) Boka Juniors (3,10) River Plejt (2,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup ArgentineTaljeres KordobaKolonIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara