Američko polufinale za anale: Šampion Sijetl gubio sa 0:2 do 76. minuta, a onda... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 06:07

Neverovatno šta je Minesota uspela da prokocka, Saundersi u četvrtom finalu u poslednji pet godina

Kao da je u pitanju bila završnica nekog NBA meča, a ne finala Zapadne konferencije MLS kupa! Toliko je uzbuđenja viđeno u završnici susreta između Sijetl Saundersa i Minesota Junajteda. Imali su gosti prilično iznenađujućih 1:0 posle prvih 45 minuta. Imali su i šokatnih 2:0 na 20 minuta pre kraja, međutim, aktuelni šampion i branilac trofeja uspeo je na čudesan način da se vrati i u sudijskoj nadoknadi potpuno preokrene rezultat - 3:2.

Biće ovo četvrto finale za Saunderse u poslednih pet godina, a tamo ih za četiri dana čeka Kolumbus koji je juče bio bolji od Nju Ingland Revolušna - 1:0.

Izabrane vesti

Uspeo je Sijetl da večeras potpuno zaustavi prvog strelca plej-ofa Kevina Molinoa, ali u kad je bilo najvažnije proradio je Emanuel Rejnoso, pojačanje Minesote iz Boke Juniors i najskuplji igrač u istoriji ovog kluba, plaćen pre tri meseca nešto više od 4.000.000 evra. Argentinac je postigao lep gol iz slobodnog udarca u 29. minutu, da bi potom u 67. izvanredno centrirao i pogodio "u trepavicu" Francuza Bakajea Dinasija.

Izgledalo je u tim momentima da kruna sa glave Saundersa pada, da im nema spasa, međutim...

Što zbog neiskustva gostiju, što zbog neverovatnog spleta okolnosti, ali i poštenog pristupa fudbalera Sijetla, koji nijednog momenta nisu odustali, niti prestali da napadaju (meč su završili sa 25 udarac ka golu, naspram samo sedam šuteva igrača Minesote), uslediće luda završnica u kojoj domaćin postiže tri gola. Od toga drugi i treći posle kornera i konfuzije u odbrani Minesote.

Pogađali su ovim redom: Vil Brujn u 76. minutu, onda Raul Ruidijaz u 89, pa za potpuno ekstazu Gustav Svenson u 90+3!

Da se nije dogodilo u nefudbalskoj Americi, nego u Evropi ili Južnoj Americi, o ovakvom meču ispredale bi se bajke, ovako...



tagovi

MLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara