(©Orlando City)
(©Orlando City)

Amerika obećana zemlja za Pata, Brazilac potpisao za Orlando

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 20:08

Društvo će mu praviti Nani

Višemesečna potraga za klubom je gotova. Alešande Pato obavezao se na jednogodišnju saradnju sa Orlandom. Brazilski napadač od letos je bez angažmana. Posle razlaza sa Sao Paulom spominjalo se da bi mogao da se vrati u Internasional, klub u kojem je ponikao. Zatim se nabacivao Milanu koji je bio u potrazi za napadačem, ali se Rosoneri nisu odlučili da ponude ugovor igraču koji je bio član poslednje šampionske generacije. Izbor je pao na Orlando.

Stigao je Alešandre Pato u Ameriku da se uveri da li je obećana zemlja. U potrazi za novi unosnim ugovorom, ali i pokušajem da oživi karijeru koja je u slobodnom padu, brazilski napadač se opredelio za MLS. Posle raskida saradnje sa Sao Paulom, postojala je želja kod Brazilca da se vrati na mesto uspeha. Ali, odavno ga ne krasi golgeterska forma, ima problema sa autoritetima, pa Internasional i Milan nisu želeli bespotrebno da rizikuju. A imali su ga na tacni.

Izabrane vesti

21.00: (2,45) Levante (3,35) Valensija (2,95)

Američka MLS liga privlačna je igračima na zalasku karijere. I sa stanovišta neobaveznog fudbala i lepršave igre, ali i unosnih ugovora. Nije poznato pod kojim uslovima su Pato i Orlando sklopili saradnju, ali nema sumnje da će Brazilac ime i reputaciju dobro naplatiti. U Orlandu će se osećati kao kod kuće pošto polovinu igračkog kadra čine igrači iz Južne Amerike, ali i Portugala i Španije. A jedno ime se ističe – Nani.

Portugalac je od februara 2019. godine član Orlanda, a među prvi zvučnim pojačanjima ovog tima svojevremeno je bio Brazilac Kaka. Patov sunarodnik je tri godine nosio dres Lavova. Iz sezone u sezonu u Orlandu se brazilska kolonija uvećava. Oprobaće se Pato i na četvrtom kontinentu. U Južnoj Americi je pored Internasionala i Sao Paula nastupao za Korintijans, u Evropi je branio boje Milana, Čelsija i Viljareala, a u Aziji je nastupao za Tjenđin.



tagovi

Alešandre PatoOrlando

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara