Amerikanizacija Milana: Pulišić umesto Ibrahimovića!

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 20:21

Rosoneri doveli i četvrto letnje pojačanje

Mnogo toga je Milan hteo i započeo u ovom prelaznom roku, a nešto je i završio. Jedan od transfera na kojem su Rosoneri dugo radili i uspešno ga realizovali je dolazak Kristijana Pulišića.

Američki ofanzivac iz Čelsija je danas i zvanično predstavljen kao četvrto pojačanje Milana ovog leta. Pre njega je iz istog kluba stigao engleski vezista Ruben Loftus Čik za 20.000.000 evra i bonuse, dok je iz Lacija besplatno došao mladi Luka Romero. Kao slobodan igrač iz Atalante je potpisao i rezervni golman Marko Sportijelo.

Izabrane vesti

Pulišić je bio velika želja novog menadžmenta Milana. Amerikanci na čelu kluba koji su oterali direktore Paola Maldinija i Rikija Masaru su dugo insistirali na zemljaku koju se nije proslavio u Čelsiju. Podsetimo, Plavci su ga Borusiji Dortmund platili 64.000.000 evra ali za četiri godine na Stamford Bridžu nikada nije opravdao očekivanja i dao je 26 golova na 145 mečeva. U sklopu velike rekonstrukcije Čelsijevog tima ovog leta, našao se na transfer listi i Milan je odmah reagovao.

Iako je Lion nudio više para i Čelsiju i igraču, Pulišić je decidno odbijao mogućnost selidbe u Francusku i insistirao na prelasku u Milan. Rosoneri su na početku nudili samo 14.000.000 evra i bonuse, Čelsi je tražio 30.000.000. Nekoliko nedelja su trajali pregovori i dve strane su se našle na sredini: 20.000.000 evra i bonusi čija visina za sada nije poznata. Pulišić je potpisao ugovor do 2027. godine uz platu od 4.000.000 evra neto po sezoni. Zadužio je dres sa brojem 11 koji je do ovog leta bio u vlasništvu Zlatana Ibrahimovića.

Pulišić bi trebalo da popuni upražnjenu poziciju ofanzivnog veziste nastalu povratkom Braima Dijaza u Real Madrid, a dobra stvar za klub je što nije zauzeo preostalo mesto za igrača van EU pošto poseduje i pasoš Hrvatske.

Očekuje se da Rosoneri do kraja prelaznog roka dovedu desno krilo i centralnog veznog. Glavne želje su Semjuel Čukvueze iz Viljareala za kojeg Španci traže 30.000.000 i Tidžani Rejnders za kojeg je poslata druga ponuda AZ Alkmaru u visini od 25.000.000 evra sa uključenim bonusima.


tagovi

Kristijan PulišićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara